Európában tesztelik a Hyundai i20 frissített változatát


A Hyundai népszerű kisautója hamarosan ráncfelvarráson esik át, amelynek során nemcsak az autó megjelenésén finomítanak, de technikájában is újat hozhat majd. 

Miután nemrég már Indiában megkezdődtek az országúti tesztek, várható volt, hogy a Hyundai i20 európai változata is hasonló átalakításokon esik át. A korábbi kémfotók, a mostani felvételek és a Hyundai legújabb stílusirányzata alapján képet kaphatunk arról, milyen változáson esik át a 2014 óta piacon lévő Hyundai kisautó. 


Habár a szokásoknak megfelelően az új i20 prototípusát most is jól becsomagolták, a frissített változat mindenképpen átalakított hatszögletű hűtőmaszkot visel majd, amely kaszkád formavilágával jobban illeszkedik a Hyundai legújabb típusaihoz. Emellett várhatóan változik majd a fényszórók formája is, amelyekben új LED nappali menetfények is helyet kapnak, de ezekkel együtt változik a kör alakú ködlámpákat magukban foglaló első lökhárító is. 


Az autó hátsó részén szintén újak a lámpatestek, amelyekben a LED fényforrások új alakzatot kapnak majd. A hátsó részen történt módosítások közül talán a legjelentősebb, hogy a hátsó rendszámhely a lökhárítóról a csomagtér ajtajára került át, így nemcsak fényforrások és a hátsó lökhárító, de az egész hátsó megjelenés is jelentősen átalakul.    


A belső térben ugyan nem számíthatunk ilyen jelentős változtatásokra, de a tervezők minden bizonnyal javítanak majd az anyagminőségen, esetleg a kijelzők rajzolatán és a kezelőszervek alakján és elhelyezésén. Mindenképpen javul viszont az autó aktív biztonsági ellátmánya, amely a mostani sávelhagyásra figyelmeztető rendszer mellett/helyett az új i30-at követve megkaphatja az aktív sávtartót, a gyalogos felismerésére is alkalmas autonóm vészfékrendszert, illetve a fáradtságfigyelő rendszert is.   


A frissített Hyundai i20 motorpalettája valószínűleg ugyanazokból az erőforrásokból áll majd, mint a mostani változatokban, de a hatékonyságukon és károsanyag-kibocsátási szintjükön mindenképpen javítanak majd.  


Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Hyundai i20 új változata mikor mutatkozhat be. Az indiai lapok szerint az ottani új modell valamikor a jövő év elején érkezik, így ennek alapján a Hyundai várhatóan a jövő évi Genfi Autószalonra tervezheti az új modell premierjét.  

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei