Álcázatlan képeken a frissített Hyundai Elantra


Megjelentek az első fotók, amelyeken álcázatlanul látszik a Hyundai Elantra frissített változata, és amely elég drasztikusan megváltozott a ráncfelvarrás során.   

A Hyundai Elantra most futó nemzedéke az elsők között volt, amely a Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzat alapján készült el. A Tucson és az új i20 mellett ennek az autónak is jóval visszafogottabb lett a formavilága, mint a korábbi generációé. Úgy tűnik, a tervezőknek sem igazán tetszett ez a visszafogottság, ezért a frissítésnél mindent kihoztak, amit csak egy ilyen jellegű beavatkozásnál ki lehet.   

Az alap méret és sziluett ugyan érintetlen maradt, ám az autó első és hátsó kialakítása már jelentősen eltér a most futó eredeti változattól. Elöl a fényszórókat annyira felnagyították, hogy azok jócskán benyúlnak a hűtőmaszk felső szegletébe, a lámpák ezen belső oldalán pedig  LED-ek világítanak. A Hyundai jellegzetes kaszkád maszkja ezzel még szélesebbé vált és nagyon hasonlít a legújabb Audikon is látható elemekhez. Az első lökhárító a lámpatest és a ködlámpa közötti ívek hangsúlyozásával jóval agresszívabb benyomást kelt, utóbbi háromszög alakja jól illeszkedik a légfüggöny nyílásához.    

Hátul a legnagyobb változás, hogy a rendszámtábla a csomagtér-tetőről a hátsó lökhárítóra költözött, amelyet szintén erősen átalakítottak és kettős fényezésének alsó része egy diffúzort mintáz. Teljesen újak a hátsó lámpatestek is, amelyeknek nemcsak a belső elrendezése, de egész alakja is megváltozott, átalakítva ezzel az egész hátsó rész megjelenését. Sajnos a belsőtérről egyelőre nem készült fotó.    


A lámpatestek sárga betéteiből arra lehet következtetni, hogy a lefotózott példány egy amerikai kivitel lehet. A fotók alapján úgy tűnik, hogy az új Elantra gyártása már megkezdődött, így a hivatalos bemutató sem sokat várat már magára.   

Forrás: zigwheels.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei