Év Autója díjakat kaptak a Hyundai villanyautói


A Hyundai kettős győzelmet ért el az Auto Express magazin 2018-as Új autó díjkiosztóján, amelyen a Kona Electric elnyerte az év megfizethető elektromos autója díját, az Ioniq Plug-in változata pedig az év megfizethető hibrid autója díjat kapta.

A Hyundai úgy hiszi, hogy a következő években eladásainak akár 50 százalékát is terepjáró modellek tehetik ki, ezért nagyon sokat dolgoztak a Kona vadonatúj padlólemezének kifejlesztésén is. Ugyanez a platform szolgált alapul a Kona Electric megtervezéséhez is. Az angol Auto Express munkatársait annyira lenyűgözte a Kona Electric 480 kilométeres hatótávja, hogy ezzel megnyerte a magazin Megfizethető Villanyautó kategóriáját. 


Ez azt jelenti, hogy a Hyundai Kona Electric akkucsomagjával akár hosszabb hatótávra képes, mint néhány szomjasabb benzines társa és jóval tovább bírja, mint a Nissan Leaf, vagy a Volkswagen e-Golf. Ez egy úttörő jármű, amely megmutatja, mire képes ez a szegmens, de ugyanakkor kifejezi a Hyundai szándékait is. Ez a megfizethető árcédulával együtt jól mutatja, hogy az elektromos autók immár életképes alternatívát jelentenek.   


„A teljesen elektromos SUV bevezetésével a Hyundai a piac két leggyorsabban növekvő szegmensébe lépett be egyszerre." - nyilatkozta Steve Fowler az Auto Express főszerkesztője. „A Kona Electric 480 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, így egyetlen töltéssel tovább képes eljutni, mint legközelebbi versenytársai. Az, hogy ehhez egy megfizethető árcédulát társítottak, mutatja, hogy a valóban hétköznapi használatra alkalmas elektromos autók már életképesek. A Kona Electric egy kiemelkedő csomag, ezért is kapta meg az év megfizethető elektromos autója díjat.”


A magazin munkatársai le is tesztelték a Kona Electric valós képességeit, amelynek során kiderült, hogy a 480 kilométeres hatótáv a valóságban is teljesíthető, a 64 kWh kapacitású akkuk segítségével és óvatos vezetéssel pedig még akár tovább is juthatunk. A legtöbb ma kapható elektromos autót az otthoni és a munkahelyi feltöltés között leginkább napi ingázásra használnak, ám a Kona rugalmassága azt jelenti, hogy elég akár hetente egyszer, vagy még ritkábban feltölteni, vagyis elfelejthető a villanyautók használóinak legnagyobb félelme, a hatótáv-para. Ez a villanyautók szegmensének kulcsfontosságú fejlesztése.


Ráadásul menet közben nagyon csendes és kényelmes is, mivel az elektromos változat ugyanazt a multi-link hátsó felfüggesztést kapta, mint a csúcsfelszereltségű benzines Kona modellek. Jó az egyensúly a karosszéria lengéscsillapítása és a kényelem között, csak a legdurvább úthibák jutnak el a kabinba és a Kona még akkor is igyekszik enyhíteni a hatásokat. A remek multimédiás rendszer, a kifejezetten gazdag felszereltség és a menő terepjáró formaterv további jó pontot jelent az autó értékelésében, aminek alapját a használható valódi hatótáv és a megfizethető árak adják.


Az Ioniq Plug-In változata egyéb modellek mellett a Toyota Priust is túlszárnyalta az év megfizethető hibrid autója kategóriában, lenyűgöző hatékonyságának, kényelmének és technológiájának köszönhetően.


„A Hyundai Ioniq PHEV-vel végzett valós tesztek során az autó nagyon hatékonynak bizonyult, a több mint 6.400 kilométeres próbaút során a 2,94 l/100 km-es fogyasztást könnyedén igazolta. A 26g/km-es CO2 kibocsátása tovább erősíti az Ioniq PHEV környezetbarát bizonyítványát. És mindezek mellett egy tágas, kényelmes és jól felszerelt hatchback, amely megérdemelten nyerte el a 2018-as év megfizethető hibrid autója díjunkat.


„A vadonatúj Kona Electric-nek és az IONIQ Plug-In változatának odaítélt két tekintélyes Auto Express díj is azt bizonyítja, hogy az elektromos autózás elterjesztésére irányuló stratégiánk kifizetődött" - mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. "A Hyundai az alternatív hajtású autók széles választékát hozta el az utakra, így a vásárlók szabadon választhatják ki az igényeiknek legmegfelelőbb megoldást. És még többre számíthatunk, terveink szerint 2025-re világszerte 18 elektromos típussal kívánunk jelen lenni. Míg más gyártók csupán elektromos koncepcióautókat készítenek, addig a Hyundai díjakat nyer valódi sorozatgyártású modelljeivel!”


Az elnyert díjak mellett, a Hyundai modelljei az új autók hat kategóriájában jutottak döntőbe és a sokat dicsért i30 N magasra értékelt lett a Hot Hatch kategóriában. Az új autókért járó díjakkal a legjobb új autókat díjazzák, amelyeket az Auto Express szakértői ítélnek oda.


Forrás: autoexpress.co.uk, Hyundai Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei