Elektromos Hyundai buszt tesztelnek a koreai nemzeti parkok


Dél-Korea nemzeti parkgazdasága bejelentette, hogy megkezdik a Hyundai elektromos meghajtású autóbuszainak tesztelését és megvizsgálják ezen járművek jövőbeli hasznosításának lehetőségeit. 

A Koreai Nemzeti Parkgazdaság bejelentette, hogy egy szándéknyilatkozatot írt alá a Hyundai Motor autógyártóval, amelynek értelmében júniustól novemberig a gazdaság egy elektromos buszjáratot fog üzemeltetni. Az egyezmény szerint a Hyundai egy Elec City biztosít a gazdaság részére, amelyet az a Chiak, Thebek, Juwang és Naejang hegyvidéki nemzeti parkokba látogatók szállítására használnak. A Chiak hegység nemzeti parkja volt az első, amely a júniusi hétvégéken és a vakáció ideje alatt használhatta az autóbuszt. A busz júliusban és augusztusban a Thebek hegység parkjában fog tovább szolgálni.   


A múltban ezek a parkok kizárólag olyan belsőégésű motorral szerelt buszokat használtak, amelyek rengeteg károsanyagot bocsátottak ki a levegőbe. A Hyundai Motor képviselője elmondta, céljuk, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtsenek a busz elektromos rendszeréről, amely lehetőséget ad arra, hogy a valós életben szerzett információkat gyűjtsék össze a járműről.    


„A szándéknyilatkozatunk lehetővé teszi, hogy bemutassuk a buszt és a nagyközönség hozzáférhetőségének lehetőségével a Hyundai azt reméli, hogy felhívja a figyelmet a tudatos közlekedés előnyeire” – mondta az autógyártó képviselője. 


A Hyundai Elec City elektromos meghajtású autóbusza 40 utast képes szállítani és egy nagy hatékonyságú lítium-polimer akkumulátorcsomaggal rendelkezik. A kitűnő tartóssággal rendelkező járműben egy 256kWh kapacitású akkumulátor kapott helyet, amely állandó 60 kilométer/órássebesség mellett 290 km megtételéhez elegendő. A parkgazdaság azt is elmondta, az elektromos autóbusz használatával jobban tudják kímélni a természetet és egyben hozzájárulhatnak az ország levegőminőségének javításához.     

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei