Koreában is tesztelik a Hyundai új indiai minijét


A Hyundai Motor indiai leányvállalata várhatóan az év második felében mutatja be régen várt új miniautóját, amelynek egyik prototípusát legutóbb Dél-Koreában fotózták le. 

A Hyundai Motor néhány hónapja kezdte meg a gyári kódnevén AH2 kisautó országúti teszteléseit, amelynek során az autó járt már a vállalat Északi-sarkkörön található tesztközpontjában, de természetesen rengeteg külső és belső kémfotó készült róla Indiában is, ahol az új modell várhatóan még idén debütál majd. 


Legutóbb azonban a Hyundai otthonában, Dél-Koreában fotózták le a kisautó egy álcázott tesztpéldányát. Ez azonban egyáltalán nem tekinthető szokatlannak, mivel függetlenül attól, hogy a helyi piacon nem kerül majd forgalomba, a Hyundai Motor anyavállalat korábban már több indiai piacra szánt kisautó,így az Eon és az i10 fejlesztésében is aktívan részt vett.  


Az AH2 kisautó állítólag visszakapja a Hyundai Indiában ikonikussá vált Santro elnevezését, amit felénk az Atos, illetve Atos Prime (Indiában Santro Xing) néven forgalmaztak. A korábbiakhoz hasonlóan a koreai tesztautót is vastag álcázás fedte, az azonban egyértelműen látszik, hogy a kisautó magasított tetővonalat, hátraívelő fényszórókat és a Hyundai új formanyelvét meghatározó kaszkád formájú hűtőmaszkot visel.  Az autó általános formavilága kicsit emlékeztet az i10 első generációjához, míg a belső térben sok komponens a Grand i10-ből érkezhet. 


Az előző i10 generációhoz fűződő formai rokonság mellett az AH2 padlólemezét is a korábbi kisautótól örökli, amely merevségével jobban illeszkedik a várhatóan szigorodó indiai ütközésbiztonsági követelményekhez, mint az Eon platformja. Az autóhoz egy háromhengeres, egyliteres benzinmotort kínálnak ötfokozatú manuális váltóművel, ám a pletykák szerint később egy robotizált váltó is bemutatkozhat. 

Az új Hyundai Santro a Tata Tiago és a Renault Kwid ellenfeleként valamikor az év második felében mutatkozhat be, egyes források augusztust, mások inkább októbert jelölnek meg.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei