Újabb díjat nyert a Hyundai korábbi üzemanyagcellás autója


Mielőtt átadná helyét utódjának, a Hyundai ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás modell elnyerte az AUTO TEST szakújság „AUTO TEST 2018-as Zöld” díját és az ÖKO TREND környezetvédelmi intézet közös elismerését.

A 2013 óta világszerte első sorozatgyártású üzemanyagcellás Hyundai ix35 Fuel Cell nemcsak károsanyag-kibocsátás nélküli hajtáslánca miatt kapott döntő pontokat. Az üzemanyagcella a tárolt hidrogén és a levegő oxigénjének reakciójából kinyert elektromos árammal hajtja meg az autó villanymotorját. A Hyundai üzemanyagcellás járműve helyi szinten nem bocsát ki káros anyagokat, a reakció melléktermékeként egyedül vízpára keletkezik. 


Az AUTO TEST és az ÖKO TREND ezért az autó teljes életciklusát értékelte az anyagbeszerzéstől, a logisztikán, a termelésen és a használaton át egésze a későbbi újrahasznosításig. Az ix35 Fuel Cell teljes koncepciójával meggyőző eredményt ért el a kompakt SUV kategóriában és ezzel a konkurenciát is maga mögé tudta utasítani. 


„Ugyan a vásárlóink elsődlegesen a forma miatt vásárolják autóinkat, ám azt is tudjuk, hogy egyre növekszik azon ügyfeleink száma, akik nagy hangsúlyt helyeznek a környezetvédelemre” –mondja Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutschland ügyvezetője. „Az AUTO TEST és az ÖKO TREND kitüntetése bizonyítja, hogy az alternatív, környezetbarát meghajtásokra fókuszáló megközelítésünk helyes. Végül is a Hyundai világszerte első olyan gyártó, amely az összes fontosabb alternatív hajtásláncot szériában kínálja.”


A Hyundai Motor így környezetbarát járműveit eltérő koncepció szerint rendezte: Vannak elektromos, hibrid, plug-in hibrid és üzemanyagcellás erőforrások. A most kitüntetett Hyundai ix35 Fuel Cell mellett eddig volt az Ioniq,amely elektromos, plug-in hibrid és hibridrendszert kínált és amelyet az AUTO TEST kategóriájában a  második helyre rangsorolta. A hibridváltozatot Németországban jelenleg 4 ezer eurós támogatással lehet megvásárolni.  


A Hyundai még idén tovább bővíti környezetbarát járműkínálatát. Nyáron érkezik a WLTP ciklus szerint akár 482 km-es hatótávval rendelkező Kona Electric és a Nexo, a Hyundai második generációs üzemanyagcellás autója, amely a WLTP ciklus szerint akár 600 kilométeres hatótávval is rendelkezhet. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei