Újabb fotókon a Hyundai Elantra frissítése


A Hyundai Elantra frissítése talán már idén megjelenhet a piacon, a legújabb kémfotókon pedig a vállalat koreai központja közelében tesztelték az autó prototípusait

A Hyundai Elantra idén már három éve van a piacon és a vállalat globális sikermodelljeként idővel helyi gyártású típusként megjelent Kínában, az Egyesült Államokban, Indiában, de sok ázsiai és orosz területen CKD eljárásban is készül. Az idő múlásával és konkurencia által megjelent új típusokkal együtt időszerűvé vált a modell frissítése, amelynek álcázott tesztpéldányai most Dél-Koreában kapták lencsevégre. A mostani felvételek további bepillantást nyújtanak arról, hogy az autón milyen kozmetikai beavatkozásokat és műszaki fejlesztéseket hajtottak végre.


Az utóbbi idők új, vagy megújított Hyundai modelljeinek alapján nem nagy meglepetés, hogy a 2019-es Hyundai Elantra hatszögletű hűtőmaszkja is megkapja a kaszkád ívet, igazodva ezzel a koreai gyártó legújabb formai irányzatához. Nagy újdonság, hogy a prototípuson négy projektoros LED fényszóró világít, amelynek formáját is átalakították a facelift során. A korábbi modelltől eltérően ebben az egységben kapott helyet a nappali menetfény LED fűzére is. Ezzel együtt minden bizonnyal változik az első lökhárító formája és a ködlámpák alakja is, így az autó összképe elegánsabbá és egyben sportosabbá is válhat.   


A modellfrissítés kötelező elemeként a tesztpéldányon új mintázatú könnyűfém felnik is feltűnnek, de újak és eltérő formájúak a LED alapú hátsó lámpatestek is. Amíg pl. az i20-nál a rendszámtartó a lökhárítóról a hátsó ajtóra került, addig az új Elantrával éppen fordított a helyzet: az eddig a csomagtérajtón lévő rendszámot az új verzión már a lökhárítóra kell rögzíteni, miközben a hátsó kamera a csomagtérnyíláson feljebb költözött. 


A fotókon a belteret továbbra sem láthatjuk, így nagy kérdés, hogyan változik a 2019-es Hyundai Elantra belső kialakítása. Ha a tervezők a nemrég megjelent Tucson filozófiáját követik, akkor az újrafésült Elantra egy nagyobb léptékű átalakítás során középső lebegő kijelzőt kaphat, ami jóval magasabban helyezkedik el, mint a mostaninál. Az viszont mindenképpen várható, hogy továbbfejlesztik a fedélzeti rendszereket és talán Európában is lesz olyan változat, ahol legalább a tükrözött Android vagy Apple eszközön keresztül lehet navigációt is igénybe venni.  Minden bizonnyal lesz vezetékmentes mobiltöltés és a SmartSense biztonsági arzenál is megjelenik az autón.  

Motorok terén megjelenhet az új 1.6-os SmartStream benzines 123 lóerős teljesítménnyel és 154 Nm nyomatékkal. Dízelfronton is érkezhet a Konánál már bevezetett 1.6-os 135 lovas verzió. Korábban kémfotókon jelentek olyan Elantrák, amik mintha valamilyen hibrid hajtásláncot kaptak volna, ezért könnyen lehet, hogy valamilyen hibrid, plug-in hibrid változat is megjelenik a kínálatban.  

Forrás: ndtv.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei