Időtálló fényszórót fejlesztett a Hyundai


A Hyundai alkatrészgyártó vállalata, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy olyan műanyagot dolgozott ki, amely megvédi a fényszórót azok korosodásával  előforduló mattulásától. 

A vállalat közleménye szerint az új műanyagot 18 hónap alatt közösen fejlesztették ki az SK Chemicals vállalatcsoport Initz leányvállalatával és ez a világ első olyan anyaga, amely végre megoldja a az autóipari beszállítók egy régóta problémás területét.  A fényszórók ugyanis az akár 200 fokot is elérő külső hőhatásokra reagálva belsejükben gázok keletkeznek, amelyek miatt azok idővel mattulnak és színtelenné válnak. Ez a jelenség egyrészt csúnya, másrészt a fényeloszlást zavarva befolyásolja a fénysugár tartományát és az éjszakai láthatóságot.   

A Hyundai Mobis közölte, hogy a meglévő műanyagokhoz üvegszálat és más nagy molekulatömegű adalékanyagokat használtak fel, ami lehetővé tette, hogy az új anyag erős és ellenálló legyen. A folyamat során a Hyundai Mobis hazai beszállítókat keresett a fényszóró anyagainak előállítására, és különböző szabadalmakat hozott létre. A cég szerint az új anyagot már a Mobis összes fényszórógyártó futószalagján használják, mivel azokat rögtön a fejlesztést követően gyártásba is vették. Az új anyag kifejlesztésével a Hyundai Mobis arra számít, hogy külföldi autógyártókkal kötött szerződéseit bővíteni tudja.     


„Mivel a fényszórók olyan kulcsfontosságú komponensek, amelyek teljessé teszik az autó formáját és kinézetét, úgy hisszük, az új anyag előnyös lesz a globális piacon” –mondta a Hyundai Mobis egyik képviselője. „A Hyundai Mobis a jövőben is folytatja erőfeszítéseit azért, hogy új technológiákat és anyagokat fejlesszen a jövő autóinak fényszóróihoz.”  

A képviselő azt is hozzátette, hogy a vállalat olyan új anyagokat tervez kifejleszteni, amelyek képesek a környezetben megbújó részletek felfedésére is és olyan pigmenteket tervez kialakítani, amelyek a vezető ízlése szerint változtathatják színüket. A fényszóró  a Mobis egyik alapvetően fontos exportterméke, amelyből a cég 2010 óta 3,4 milliárd dollár értékű megrendelést teljesített.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei