Több villanyautót gyárt a Hyundai, mint hibridet


A Hyundai Motor júniusi termelési adataiból kiderül, hogy a vállalat nemcsak minden eddiginél jobban növelte elektromos autóinak termelési mennyiségét, de az Ioniq típusából már több tisztán elektromos meghajtású változat készült, mint a benzinesekből.

Júniusban a Hyundai Motor már nemcsak a helyi piacra kerülő Kona Electric modelleket gyártotta le, de megkezdte ezen modell világpiaci exportját is. Ezzel a vállalat már nemcsak az Ioniq elektromos változatával van jelen az igen dinamikusan fejlődő villanyautók szegmensében, a Kona Electric ráadásul nemcsak az első elektromos kisterepjáró, de akár 482 km-es hatótávjával új mércét is felállít a kategóriában. 


A Hyundai koreai gyárában Ioniqból összesen 746 darab készült a helyi piacra, amiből 205 hibrid, 7 darab konnektoros hibrid volt, miközben az Electric modellből 534 db készült. Exportra ugyanebből a modellből hibridként 1 044, PHEV-ként 132, míg Electric-ként 1 273 darabot készítettek. Vagyis a júniusban összesen gyártott 3 195 darab Ioniqból 2 449 került Koreán kívülre, az Electric modell gyártási aránya pedig a teljes Ioniq termelés csaknem 57 százalékát teszi ki. 


Ugyanebben az időszakban Hyundai Konából 2 938 benzines és 1 076 Electric készült a hazai piacra, míg exportra 17 886 benzines és 1 120 Electric változat került. Ennél a típusnál egyelőre még a benzines változatok vannak túlsúlyban, az elektromos modell gyártási részaránya egyelőre alig 10 százalékot tesz ki. Ha ehhez hozzászámítjuk a május végén kihajózott 328 darabot, a Kona Electric eddigi teljes exportmennyisége máris meghaladja a 2 500 darabot.


Az Ioniq esetében ez az első olyan hónap, amikor a vállalat több elektromos változatot gyártott hazai és a nemzetközi piacok számára, mint hibridet. Legalább ugyanilyen fontos észrevenni azonban azt is, hogy a vállalat máris több Kona Electric modellt gyárt külföldre, mint a saját piaca számára. Ahogy arra számítani lehetett, ezen autók többsége Norvégia felé vette az irányt. 

Forrás: pushevs.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei