Új motorgyárat épít a Hyundai Amerikában


A Hyundai Motor amerikai képviselete bejelentette, hogy az új generációs erőforrásokra felkészülve csaknem 400 millió dolláros beruházással egy vadonatúj motorgyárat készül létrehozni a vállalat alabamai gyártóbázisán.

A Hyundai Motor Manufacturing Alabama gyárában tartott sajtótájékoztatóján Dong Ryeol Choi, a HMMA elnöke mellett részt vett Kay Iveny kormányzó asszony is, akik ketten együtt jelentették be, hogy a Hyundai 388 millió dolláros befektetéssel új motorgyártó üzemet épít, amely mellett meglévő folyamatait is modernizálja azért, hogy ezzel támogassa a Sonata és Elantra új modelljeinek gyártását. A beruházással összefüggésben 50 új munkahely is létrejön az üzemben. 


A Hyundai Motor Manufacturing Alabama ezzel felkészül a vállalat által fejlesztett következő generációs erőforrások termelésére, amely új technológiákat és alkatrészeket kíván a gyártási folyamat során. A tőkebefektetést az új motorgyártó üzem berendezésére és a meglévő motorgyártó üzemegység technológiáinak frissítésére szánják. 


„A Hyundai fontos rész Alabama dinamikusan fejlődő autóiparának és a Montgomery üzemben elvégzendő bővítés tovább erősíti a globális autógyártó jövőbeli amerikai növekedését” – mondta Iveny kormányzó asszony. „A Hyundai jelentős új befektetésével megerősíti, hogy a vállalat bízik alabamai tevékenységében és magasan képzet szakembereiben.”


„Legújabb bővítésünkkel a HMMA folytatólagosan bizonyítja Montgomery városa és Alabama államának lakossága iránti erős elkötelezettségét” – mondta Dong Ryeol Choi a sajtótájékoztatón. „A Hyundai folyamatosan fejleszti üzemeinek gyártási technológiáit annak érdekében, hogy az alabamai összeszerelő üzem hosszú távú sikerességét biztosítsa.”


Az új 24 ezer négyzetméteres épület felépítése nagyjából 40 millió dollárba kerül, ahová az motorgyártó részleg berendezéseit építik majd be. Az épülat a tervek szerint 2018 novemberére el is készül. A projekt így helyet szabadít fel a már meglévő motorgyártó üzemekben, amelyet szintén bővíteni tudnak. 


Az új motorgyártó üzem várhatóan 2019 közepére állhat üzembe. A HMMA a Sonata és az Elantra limuzinokhoz, valamint a Santa Fe hobbiterepjárókhoz készít erőforrásokat. A HMMA már meglévő két motorgyártó egységében évente akár 700 ezer komplett erőforrás készülhet, amelyeket a HMMA alabamai gyára mellett a Kia Motors Georgia állam West Point városában működő üzemében is felhasználnak. A 2005 májusa óta termelő HMMA üzemében jelenleg 2 700 főfoglalkozású és további 500 részmunkaidős munkás dolgozik. 


„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Hyundai ismételten a Hyundai Motor Manufacturing Alabamát befektetésre alkalmasnak ítélte” – mondta Charles Price, a Montgomery térség Kereskedelmi Tanácsának 2018-as elnöke. „A Hyundai egyetlen észak-amerikai termelő üzemének otthonaként Montgomery közössége kötelességének érzi, hogy a páratlanul sikeres 16 éves együttműködést folytatva támogatja az új befektetést.” 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei