Szeptemberben jön a Hyundai új üzemanyagcellás busza


A Hyundai Motor az idei év második felében mutatja be megnövelt teljesítményű új generációs üzemanyagcellás buszát, amely mellett egy 5 tonnás üzemanyagcellás teherautó is készül.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy szeptemberben egy vadonatúj, negyedik generációs  üzemanyagcellás járművet, egy buszt terveznek bemutatni. „A hidrogénnel üzemelő buszok szívét adó üzemanyagcellát egy vadonatúj, negyedik generációs rendszer váltja fel szeptemberben, amely 25 kilogrammos hidrogén kapacitásával és akár 713 kilométeres hatótávjával jóval túlmutat az előző generáción” – mondta egy forrás, aki ismeri a Hyundai fejlesztéseit. A képviselő nem tudta megmondani, mikor kerülhet sor a negyedik generációs rendszer sorozatgyártására.  

A Hyundai Motor 14 éve, 2004-ben kezdte meg a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás buszok fejlesztését, az első generációs járműveket pedig egy tesztüzem keretein belül a Németországban megrendezett 2006-os Labdarúgó-világbajnokság alkalmával próbálták ki. A fejlesztés jelenleg a harmadik generációnál tart, ám a járműveket egyelőre továbbra is demonstrációs, illetve kutatási célokra hasznosítják. 


Jelenleg 5 darab harmadik generációs üzemanyagcellás autóbusz működik Dél-Koreában. Az egyik járművet menetrendszerinti járatként a jövő hónapban megrendezésre kerülő választások után állítják üzembe Ulsan városában. Egy másik buszt a Hyundai Szöul városának adományozott, amely különböző célokra hasznosítja azt. Ulsan városa azt tervezi, hogy teljes városi buszállományát 2035-ig üzemanyagcellás járművekre cseréli. Ezen okból a Hyundai felgyorsítja az üzemanyagcellás buszok gyártásának tervét.

A Hyundai Motor tervei között egy 5 tonnás üzemanyagcellás teherautó fejlesztése is szerepel. Nagyon valószínű, hogy a „Hyundai Megatruck” vázra épülő középkategóriás teherautót néhány éven belül sorozatban is gyártani kívánják. „Az elektromos és üzemanyagcellás buszok elterjedéséhez nemcsak támogatások szükségesek, de a töltőállomások számának bővítése is” – mondta Jae-in Moon, Dél-Korea elnöke. 

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei