Új féléves rekordot ért el a Hyundai Európában


A Hyundai Motor 2018-ban történelmének legjobb féléves eredményét produkálta, amivel 7,5 százalékkal múlta felül a tavalyi első félév eredményeit. 

Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a vállalat idén január eleje és június vége között összesen 291 052 darab új autót helyezett forgalomba Európában. A tavalyihoz viszonyított 7,5 százalékos növekedésével a Hyundai az év első hat hónapja alatt többszörösen is túlszárnyalta a 2,8 százalékos bővülést elérő európai autópiac átlagát. 


A Hyundai járművei iránti kereslet több kulcsfontosságú európai piacon is növekedett, ahogy a vállalat megújította és kibővítette modellkínálatát. Az eladások 2017 első hat hónapjához képest idén különösen  Franciaországban (+26%), Spanyolországban (+23%) és Németországban (+8%)  voltak erősek és ezzel nagyban hozzájárultak a Hyundai remek eredményeihez. A Hyundai Tucson továbbra is a legjobban fogyó Hyundai Európában, majd az i20, az i10 és az i30 következik a sorban.


"A vonzó és fiatal modellkínálatunknak köszönhetően újabb remek eredményt tudtunk elérni 2018 első félévében" - mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. "Folytatjuk sikersorozatunkat Európában. Európára fókuszált Hyundai járműveink új vásárlókat hoznak a márkához. Az új modellek, mint a vadonatúj Kona Electric és a vadonatúj Nexo a Hyundai innovatív szellemiségét és jövőbeli sikerességét támasztják alá a változó trendek közepette is. Az újonnan bemutatott modellek, mint az új Tucson és az új i20 a második félévben folytatják pozitív eladási trendjeiket."


A most zajló modellbevezetésekkel, köztük a vadonatúj Kona Electric, az új generációs Santa Fe és a Nexo, a Hyundai most az iparág legfiatalabb modellkínálatát nyújtja. A modellek 90 százaléka kevesebb mint két éves, az új bevezetések révén pedig a márka meg tudja őrizni pozitív lendületét – olyan innovatív, modern technológiai megoldásokat kínálva, amelyek a vásárlók igényeihez igazodnak.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei