Hivatalosan is bemutatkozott az új Hyundai Grandeur Koreában


A Hyundai Motor Dél-Koreában hivatalosan is bemutatta a vadonatúj, hatodik generációs Grandeurt, amellyel a gyártó szeretné újra visszaszerezni egyre morzsolódó hazai piaci részesedését. 

A Hyundai már korábban is közölt képeket és adatokat az új Grandeur-ről, amellyel egy időben megkezdődött a modell előjegyzése is. Most azonban egy ünnepélyes bemutató keretében a vállalat hivatalosan is bevezette a modellt a dél-koreai piacra.


"A vadonatúj Grandeur a Hyundai Motor tökéletességre törekvése jegyében született me, miközben örökölte őse márkajellegzetességeit is" - mondta Woong Chul Yang, a Hyundai Motor fejlesztőközpontjának alelnöke a bemutatón. A vállalat szerint az új luxuslimuzin fejlett vezetési teljesítménnyel, kényelmes és biztonságos vezetési élménnyel rendelkezik.   


Az új Hyundai Grandeur padlólemeze 34 százalékkal erősebb elődjénél azért, hogy fejlett biztonsági és dinamikus vezetési élményt biztosítson. Emellett az autót felszerelték a Hyundai Smart Sense rendszerrel is, amely fejlett vezetéstámogató eszközök összehangolt rendszerét kínálja és olyan elemek találhatóak meg benne, mint a automata vészfékrendszer, sávtartó rendszer, aktív holttérfigyelő rendszer, vezetői éberségfigyelő rendszer, távolságtartó tempomat és 360 fokos kamerarendszer.  


Az öt éve megjelent korábbi generációhoz képest az új modell külső-belső kialakítása is teljesen megújult. A vállalat közleménye szerint a formatervezők az egyszerű és modern formák által megpróbálták megőrizni az autó luxusjellegét, miközben megtartották az eredeti koncepciót. Az új Grandeur viseli a jelenlegi Hyundai modellek közül a legnagyobb kaszkád hűtőmaszkot, az egyedi LED alapú fényszórók a korábbi modellekről megörökölt hátsó lámpatesttel kihangsúlyozzák az autó impozáns prémium karakterét. 


Az új Hyundai Grandeur 4 930 milliméter hosszú, szélessége 1 865 milliméter, magassága 1 470 milliméter, míg tengelytávja 2 845 milliméter. Ezzel az új modell 10 milliméterrel hosszabb és 5 milliméterrel szélesebb, mint közvetlen elődje.  


A Hyundai Motor Dél-Koreában négyféle erőforrással kínálja az új Grandeur modelljét. A nagyközönség számára 2,4 GDi és 3,0 GDi benzines és 2,2 literes CRDi dízelmotor választható, de flottás ügyfelek, elsősorban taxitársaságok részére emellett létezik egy 3,0 literes LPi, azaz autógázos változat is. A nagyobbik GDi benzines és a dízelváltozat alapfelszereltségéhez egy újonnan kifejlesztett nyolcfokozatú automata váltómű is hozzátartozik. Jövőre várhatóan egy 3,3 literes GDi változattal és egy hibridmodellel is bővül a Grandeur kínálata. 


A vadonatúj Hyundai Grandeurt nagyon várták már Koreában. Ezt az is jelzi, hogy az előrendelés első napján rekordot döntött, 15 973 megrendelés érkezett a vállalathoz. November 2. és a bemutató napja között pedig a Hyundai összesen máris több mint 27 ezer autót adott el az új modellből. A vállalat tervei szerint 2017-ben legalább 100 ezer darab új Grandeur eladásával számolnak. A típus 1986-os bemutatkozása óta összesen 1,86 millió Hyundai Grandeur modell talált gazdára világszerte.


Az új Grandeur 2,4 GDi alapára 30,55 millió koreai wontól (kb. 7,6 mFt) indul, a nagyobbik benzines 35,50 millió wonba (kb. 8,8 mFt) kerül, míg a dízelért legalább 33,55 millió wont (kb. 8,3 mFt) kérnek a koreai kereskedők. 

Forrás: pulsenews.co.krkoreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei