Újabb Hyundai limuzin készül Kínának


A Hyundai a jövő évi Pekingi Autószalonon kívánja bemutatni Kínának szánt legújabb limuzinját, amelyet azt követően várhatóan Celesta néven dobnak majd piacra.

A Hyundai Motor tovább bővíti már egyébként is rendkívül széles járműkínálatát a világ legnagyobb autópiacán, Kínában. Erre utal legalábbis, hogy nemrég sikerült álca nélküli kémfotókat készíteni egy eddig nem létező új Hyundai limuzinról, amelynek fejlesztése a jelek szerint már a vége felé közeledik.


Helyi lapértesülések szerint a Hyundai új limuzinja a Celesta nevet kapja majd, érkezésével pedig a koreai vállalat limuzin kínálata tíz modellesre bővül. A Celesta 4 510 mm-es hosszával, 1 756 mm-es szélességével és 1 470 mm-es magasságával a most bemutatott Verna (4380/1728/1460) és az Elantra (4603/1777/1490) közé illeszkedik majd.


Formáját tekintve az új Celesta illeszkedik a Hyundai legújabb divatirányzatához, így az autó orrán a szűkre szabott fényszórók között megjelenik a márka új kaszkád hatszögletű hűtőmaszkja, amely viszont nem olyan hangsúlyos, mint a korábban bemutatott modelleken. A hátsó részt leginkább a letisztult jelzővel lehetne illetni, amely a szintén illeszkedik a márkaarculatba, jellegzetessége a Venránál és az Elantránál is alkalmazott, légterelőt imitáló csomagtartófedél-ív.  


Első pillantásra nem igazán látszik, hogy a Venra és a különböző árkategóriákban kapható Elantra generációk mellett mi szükség van még egy további limuzinra, de a jelek szerint a Hyundainál mégis látnak fantáziát a típusban. A Celestához csupán egyetlen, 1,6-os 120 lóerős benzines motor kapható majd, amely egyébként megtalálható az új Verna és Elantra kínálatában is.


A Hyundai Celesta a 2017-es pekinig Autószalonon tarthatja premierjét, amelyet követően nem sokkal a gyártás is megindulhat a Beijing-Hyundai egyik helyi üzemében.   

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei