Indiában is megújul a Hyundai i10


A Hyundai i10 modellfrissített változatának európai premierjét követően a vállalat indiai részlege is megújítja a Grand i10 néven forgalmazott prémium kisautót.

A Hyundai Motor három éve, 2013 augusztusában napra pontosan ugyanakkor mutatta be az i10 Európának szánt változata mellett annak indiai megfelelőjét is. Ugyan a két modell alapjaiban szinte teljesen megegyezik,a részletekben már akkor is lényeges különbségeket, eltérő első és hátsó kialakítást lehetett felfedezni a két változaton.


Amíg a Hyundai i10 európai változata szinte meglepetésszerűen, előzetes kémfotók nélkül mutatkozott be a Párizsi Autószalonon, addig az indiai Grand i10 egyelőre változatlan formában készül, ám egyre több kémfotó bizonyítja, hogy a Hyundai Indiában is megújítja népszerű prémium kisautóját.


A kémfotókon szereplő autók vastag álcázása természetesen szinte minden lényeges elemet takar, azonban az mindenképpen feltűnő, hogy az egyik fotón a LED nappali menetfény az autó lökhárítójának alsó szélén világít, szemben az európai változattal, amelyen ez kör alakúvá változva a hatszögletű hűtőmaszk felső széléhez, a korábbinál jóval beljebb költözött.


Az új Grand i10 ettől eltekintve várhatóan sokat örököl majd a kisautó európai változatától, így minden bizonnyal itt is megjelenik az új, eddiginél nagyobb méretű kaszkád, azaz ívelt hatszögletű hűtőmaszk, amely mellett újraformált első és hátsó lámpatestek és lökhárítók, új mintázatú könnyűfém kerekek is megjelenhetnek majd.       


A belső tér nagyobb vonalakban mindenképpen változatlan marad, a korábbinál jobb minőségű anyaghasználat mellett esetleg új színkombinációval rukkolhatnak elő a Hyundainál. A jobban felszerelt Grand i10 változatok automata légkondicionáló berendezést és – az európai változatokhoz hasonlóan – olyan érintőképernyős multimédiás egységet is kaphatnak, amely akár Apple CarPlay és Android Auto kezelésére is alkalmasak lehetnek.  


A megújuló Hyundai Grand i10 motorterében továbbra is kétféle erőforrás dolgozhat: egy négyhengeres 1,2-es benzines és egy háromhengeres 1,1 literes CRDi dízel, amelyekhez ötfokozatú manuális váltó jár, a benzineshez viszont felárért négyfokozatú automata is elérhető.

Az új Grand i10-et és vele együtt a lépcsőshátú Xcent verzióját várhatóan 2017 elején mutatják majd be Indiában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei