Jövőre Indiában is kapható lesz a Hyundai Ioniq


A Hyundai indiai szervezete arra készül, hogy modelloffenzívájának részeként jövőre a vállalat első globális hibridjét is bemutatja. 

A Hyundai az idei év elején mutatta be új Ioniq modelljét, amelyet a legfrissebb hírek szerint nemcsak a fejlett országokban forgalmaznak, de az olyan fejlődő régiókban is, mint amilyen India. A Hyundai Motor India Limited ugyan eddig még semmilyen hivatalos formában nem erősítette meg az Ioniq bevezetésével kapcsolatos terveit, az azonban bizonyos, hogy a vásárlói igény lenne rá.

Az Ioniq összesen háromféle elektromos hajtáslánccal készül, amelyek között éppúgy megtalálható a hagyományos hibrid, mint a konnektoros hibrid, illetve a tisztán elektromos hajtáslánc is. Ezen három változat közül leginkább a konnektorról tölthető változat lehet népszerű Indiában.  


Az Ioniq vázszerkezetének egy részében nagyszilárdságú acéllemezeket használtak fel, amely az alumínium motorháztetővel, csomagtérajtóval és felfüggesztési elemekkel együtt nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az autó csaknem 13 kilóval könnyebb legyen, mintha kizárólag hagyományos acélból épült volna fel. 

A várhatóan valamikor 2017-ben bemutatkozó Ioniq Plug-In változat ugyanazt az 1,6 literes négyhengeres benzinmotort kapja, mint a már bemutatott hibridváltozat, ám ahhoz egy jóval nagyobb akkucsomagot illesztettek, amellyel a konnektoros változat akár több, mint 50 kilométert is megtehet tisztán elektromosan.


Amennyiben a Hyundai valóban bevezeti az Ioniq modellt Indiában, abban az esetben a jármű részesül az indiai kormányzat támogatási programjában. A FAME névre keresztelt támogatási program keretén belül minden hibrid és elektromos meghajtású gépkocsi akár 138 ezer rúpiás kedvezményben részesülhet, így az Ioniq versenyképes áron tud bemutatkozni az országban.

Forrás: northeasttoday.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei