Már Algériában is gyártanak Hyundait


A Hyundai Motor egy helyi ipari vállalattal közösen megkezdte a koreai vállalat négy modelljének sorozatgyártását, amelyet elsősorban a helyi piacon forgalmaznak majd.

Az algériai Tiaret városában a Takhout ipari csoporthoz tartozó Takhout Manufacturing Company (TMC) 24 hektáros területen elterülő gyáróriásában nemrég megkezdődött a Hyundai egyes modelljeinek helyi összeszerelése. Az első példányok 2016. október 29-én gördültek le a gyárból, amelyet a 40 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Takhout csoport és a koreai Hyundai Motor közös vállalata üzemeltet.  


A közös vállalat első évében nagyjából 60 ezer új autó előállítását tervezi, amelyet a későbbiekben akár 100 ezerre is emelhetnek majd. Jelenleg összesen nem kevesebb, mint nyolc új Hyundai modell összeszerelését végzi az üzem, amely a Hyundai világszerte legnépszerűbb modelljeit tartalmazza: a kis i10 és annak limuzin változata mellett itt készül a 4 és 5 ajtós Accent, az Elantra, a Creta, a Tucson, valamint a Santa Fe terepjáró is, a haszonjárművek közül pedig a H100 és a H-1 modellek különböző változatait is itt gyártják.


Helyi lapértesülések szerint a gyártóüzem mintegy 450 millió dolláros beruházással valósult meg, amelyben 460 új munkahelyet is létesítettek. A dolgozók közül több mint 60 fő olyan mérnök, akiket a koreai autógyártó kifejezetten erre a feladatukra képezte ki. A gyártás révén Algéria azt is reméli, hogy jelentős tudásbázis alakul ki az országban.


Az autók helyi lokalizációja jelenleg mintegy 15 százalékos, amit a szintén algériai Saipa autóipari csoport készít, az összes többi alkatrészt, illetve részegységet jelenleg külföldről szerzik be a gyártáshoz. A vállalatcsoport igazgatója, Mahieddine Takhout azonban megnyitó beszédében azt is elmondta, a lokalizációs szintet az elkövetkező 5 év alatt 42 százalékosra kívánják emelni.


Az itt gyártott járművekre ugyanúgy 5 éves garanciát vállalnak, mint az Európában vagy Koreában gyártott modellekre, vételáruk viszont a helyi összeszereléssel 30-35 százalékkal kedvezőbb, mint az importból származók. Az új modellek elsősorban a helyi piac igényeinek kielégítését szolgálják majd, ám a későbbiekben a gyár vezetése nem zárkózik el az autók exportjától sem.


Forrás: maghreb-post.de, auto-utilitaire.com, tsa-algerie.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei