Első képeken az új Hyundai i30 kombija


A Hyundai Párizsban mutatta be a vadonatúj i30 generációt, amelynek ötajtós változata mellé jövőre érkezik a családi kivitel is.

A Hyundai első szériás i30-ának kombiját még cw, azaz cross wagon néven forgalmazták. A nyújtott tengelytávú, de kisebb csomagteret kínáló modellt 2012-ben váltotta a most is kapható wagon kivitel  amely már az ötajtós tengelytávjával méretes csomagteret is kapott. Most a harmadik generációs kombiról is megérkeztek az első kémfotók, amelyek alapján a Hyundai ismét egy praktikus és nagy csomagterű változattal készül a családosok számára. 


Akárcsak más márkák kombimodelljeinél, úgy a Hyundainál is elmondható, hogy az új i30 wagon első kialakítása és az oldalajtók formája teljes mértékben megegyezik a már bemutatott ötajtós kompakt modellével. Ugyanazokat a függőleges, irányjelzővel kombinált LED nappali menetfényeket, szűkre szabott első fényszórókat láthatjuk a kémfotókon, de vélhetően a takarás alatt is ugyanolyan kaszkád formájú hatszögletű hűtőmaszk lapul meg. 


A fotókon ugyan vastag álca fedi az autó hátsó kiterjedését is, azt azonban mégis látni lehet, hogy a C oszlop harmadik oldalablaka mintha lendületesebben ívelne lefelé, mint a jelenlegi generációnál, vagyis az autó a mostaninál egy kicsit sportkombisabb jelleget kap majd. Ennek ellenére a praktikum vélhetően nem szenved majd csorbát, hiszen a hátsó túlnyúlás mérete erre utalhat.   


Az autó hátuljáról ugyan a vastag takaróelemeknek hála, szintén nem kaphatunk teljes képet, a lámpatestek viszont az ötajtóséihoz nagyon hasonló belső elrendezést kapnak. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy a mostani generációhoz hasonlóan némileg eltér majd a hátsó lámpatest formája, de ez csak jelzésértékű megkülönböztetés lesz. 


Az új i30 kombikivitele valószínűleg megörökli majd az ötajtós motorkínálatát is, így ebben a modellben is megjelennek a régen várt 1,0 és 1,4 literes turbómotorok 120 és 140 lóerős teljesítménnyel, amelyek mellett az immár három teljesítményszinttel is elérhető 1,6-os CRDi dízelmotorok is megjelennek majd a kínálatban. A legérdekesebb változat persze a hibrid lenne és a hírek szerint 2018-ban egy konnektorról tölthető hibridverzió is készül majd. 


Az ötajtós és a kombi mellett az i30-ból most először készítenek ötajtós kupéváltozatot is, amely a hírek szerint a modell későbbi életszakaszában jelenhet meg a kínálatban. Érdekes módon, a háromajtós változatról egyelőre nincs semmilyen információ. 


Az új Hyundai i30 wagon bemutatására valószínűleg a jövő évi Genfi Autószalonon lenne a legideálisabb, hiszen öt évvel korábban a mostani generáció is ott tartotta világpremierjét.   

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei