Bemutatkozott a Hyundai Grandeur új generációja


A Hyundai Dél-Koreában újságíróknak már megmutatta vadonatúj Grandeur limuzinját, amely egyszerűbb és karcsúbb megjelenésével, valamint fejlett technológiájával folytatja elődei sikeres pályafutását.

A vadonatúj Hyundai Grandeur – amelyet a világ más piacain Azeraként forgalmaznak – továbbfejlesztetett elegáns vonalvezetése a korábbi generációk tradicionális megjelenésére építkezve a Hyundai márka vadonatúj háromdimenziós hűtőmaszkjával saját egyéniségét is megteremti, miközben az autó minden más részletében kiegyensúlyozott arányokat és gyönyörű részletmegoldásokat tartalmaz. 


Elöl a Grandeur is megkapta azt a vadonatúj kaszkád hűtőmaszkot, amelyet elsőként a vállalat harmadik generációs i30 modelljén mutattak be még szeptemberben. A maszk formáját a koreai kerámiák ívelt kialakítása ihlette, ez pedig az összes jövőbeli Hyundai modellen megjelenik majd. A Grandeur hűtőmaszkjának mélyre helyezésével a tervezők az autó tömegközéppontját igyekeztek vizuálisan alacsonyabbra vinni, miközben kétoldalt a korábbiaknál keskenyebb fényszórók kaptak helyet.


Az elegáns oldalnézetet meghatározva a motorháztetőtől egészen a hátsó sárvédőig egy precíz, ritmusos ív húzódik végig. Az autó hátsó megjelenését meghatározza a jellegzetes és tradicionális Grandeur hátsó lámpatest, amelyben a kétoldali egységeket egy horizontális, szintén fényforrásokat tartalmazó összekötőelem teszi egyedivé.   


A kifinomult külső megjelenéshez tökéletesen illeszkedő belsőt terveztek, ahol sima és hullámos vonalak mellett gazdag színösszeállítások teszik még otthonosabbá a belső teret. A lépcsőzetes, vízszintes műszerfal szélessé és nagyvonalúnak mutatja az autót, ahol elkülönülten kaptak helyet az intuitíven használható kezelőszervek és felette az információs kijelző. Az új felületkezelési technológiák és a finom anyagok gazdag használata a Hyundai Motor Modern Prémium márkaélményét igyekszik az új generációs prémiumautók vásárlói számára.  


A Hyundai a Grandeur modellnél most elsőként vezette be a „Hyundai Smart Sense” technológiát, amely hat fontos vezetéstámogató rendszert foglal magában, többek között az autonóm vészfékrendszert és a vezetői figyelmeztető rendszert is.


Az előzetes várakozások szerint az új generációs Hyundai Grandeur kezdetben kétféle benzines, egy 2,4 literes és egy 3,0 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotorral, valamint egy 2,2 literes CRDi dízelmotorral kerül majd forgalomba valamikor november második felében, a hivatalos bemutatót követően.

Forrás: globalpr.hyundai.comdonga.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei