Új elektromos Hyundai Ioniq verziók érkeznek


A Hyundai máris tovabbfejleszti az Ioniq elektromos változatát, amelynek hatótávja legalább 450 km lehet.

A Hyundai még épphogy csak bemutatta első tisztán elektromos autóját, a vállalat fejlesztési igazgatója máris bejelentette, hogy 2018-ra már egy olyan változat is készül, amelynek valós hatótávja legalább 200 mérföld, azaz 320 km lesz, ami viszont az európai normák szerint 470 km-nek felel meg.


Ezzel a lépéssel a Hyundai már komolyan versenyre kelhetne az Opel Ampera-e modellel, amelynek amerikai  (EPA) szabvány szerinti hatótávja 238 mérföld, azaz 380 km (EU: 500 km). A Tesla szintén bejelentette már, hogy a 2018-ban érkező Model 3 hatótávja biztosan 200 mérföld felett lesz, deák Nissan is dolgozik a 200 mérföld felett teljesítő következő generációs Leaf modellen.


Byung-ki Ahn, a Hyundai környezetbarát modellfejlesztési igazgatója elmondta, hogy a vállalat a jövő év elején dobja piacra a 124 mérföldes (191 km, EU: 280 km) hatótávú Ioniq Electric modellt Amerikában, amely a vásárlók többségének átlagos napi igényeinek megfelel. A vezető a Hyundai amerikai fejlesztőközpontjában megrendezett médiaeseményen nyilatkozott, ahol azt is elismerte,hogy szerinte "a 124 mérföld nem elég, ezért azt tervezzük, hogy 2018-ig ezt 200 mérföld fölé növeljük." 


Könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai a Nissan Leaf stratégiáját követve folyamatosan fejleszti tovább az Ioniq elektromos rendszerét és az eltérő akkukapacitással rendelkező modelleket külön változatokként egyszerre kínálja majd a fogyasztók igényei és pénztárcája szerint. Az Ioniq összesen háromféle változatban érkezik: hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos meghajtással.

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei