Hidrogénkút nyílt a Hyundai európai központjánál


A Hyundai Motor és az Air Liquide vállalat legújabb hidrogén töltőállomását a koreai vállalat európai főhadiszállásánál nyitotta meg a németországi Offenbachban.

Az Air Liquide vállalat által fejlesztett technológia révén az üzemanyagcellás járművek, így a Hyundai ix35 Fuel Cell modellek vezetői 3-5 perc alatt tele tudják tankolni autóikat sűrített hidrogénnel. Az új töltőállomás folytatása annak az együttműködésnek, amely a Clean Energy Partnership (CEP) szárnyai alatt egyesíti a vezető ipari nagyvállalatokat. Az Air Liquide által épített legújabb állomás újabb lépést jelent a német hidrogén infrastruktúra kiépítésében.


Az új töltőállomás a legújabb eleme része annak a CEP hálózatnak, amelyet a kormányzat és az iparág által 2002-ben hozott létre, irányítását pedig a német közlekedési és digitális infrastruktúra minisztériuma végzi. A most létesült töltőállomás építését és üzemeltetését a minisztérium 1 millió euróval támogatta.


„A mai megnyitóval mi lettünk az első olyan autógyártó, amely nyilvánosan működő hidrogén töltőállomást kínál saját telephelyén Németországban” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Az Air Liqide partnerünk által kiépített és működtetett állomás kiemeli elkötelezettségünket a zéróemissziós közlekedés és az üzemanyagcellás járművek elterjesztése terén, hiszen ezzel a lépéssel a lehető legtöbb ember számára lesz elérhető ez a lehetőség. A Hyundai Motor volt az első olyan autógyártó, amely az ix35 Fuel Cell modellel tömeggyártású üzemanyagcellás autót kínált a nagyközönség számára.”   


Az Air Liquide hidrogénkútja a legújabb technológiai szabványok szerint készült, így az újratöltés idejét a minimálisra tudják csökkenteni és emellett a tank kapacitását is maximálisan ki tudják használni. Az új töltőállomás napi 200 kilogramm hidrogént képes kiadni, amellyel 30 autót tud megtölteni egyetlen nap.


„Nagyon örülünk annak, hogy továbbra is aktívan hozzájárulhatunk a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez és annak is, hogy az Air Liquide egy újabb állomáson létesített hidrogén töltőállomást” – tette hozzá Schmid. „Ez a projekt a legújabb modellkínálatunkkal együtt az innováció iránti elkötelezettségünket is tökéletesen bemutatja. Az ix35 Fuel Cell az Ioniq családdal együtt a Hyundai a világ egyetlen olyan autógyártója, amely négy különböző elektromos hajtásláncot tud kínálni ügyfeleinek.”

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei