Ingyenes autómegosztásban a Hyundai Ioniq


A Hyundai Motor és a WaiveCar közös projektjének részeként 2017. januárjától Los Angelesben igény szerint és ingyenesen néhány órára bárki hozzájuthat az Ioniq Electric modelljéhez.

A Hyundai Motor a világ első kizárólag elektromos járművekkel rendelkező autómegosztó vállalkozásával, a WaiveCar vállalattal közösen bejelentette, hogy együttműködésük révén a Hyundai Ioniq Electric vásárlók millióihoz juthat el akár ingyen is. 


A WaiveCar kezdeményezése egybecseng a Hyundai Motor Ioniq Projektjének célkitűzéseivel, hiszen a két cég együttműködésében az ügyfelek két órán keresztül ingyenesen juthatnak hozzá a Hyundai első elektromos modelljéhez. Cserében a vállalat az autók oldalára hirdetéseket, illetve az autók tetejére egy fényreklám is elhelyezésre kerül, amely bevételt hoz a WaiveCar számára. Ezek a digitális hirdetőtáblák 4G internetes kapcsolatával képesek arra, hogy az autó földrajzi elhelyezkedésének és a napszaknak megfelelő hirdetéseket jelenítsen meg az autó tetején. Például a Los Angelesi 405-ös sztráda reggeli csúcsforgalmában haladó Ioniqon a következő hirdetés jeleníthető meg: "Mennyivel kényelmesebb volna ez az igázás egy Hyundai Ioniqban!" 


"A WaiveCar sokunk számára ideális megoldást kínál" - mondja Mark Dipko, a Hyundai Motor America vállalati stratégiai vezetője. "Az Ioniq károsanyag-kibocsátás nélküli autózást tesz lehetővé a helyiek számára. Ezzel az együttműködéssel lehetőségünk van elérni a potenciális vásárlóinkat, akik kipróbálhatják a kiváló Ioniq Electric modellt, miközben felhívják a figyelmet az egész Ioniq típuscsaládra is."

A 2017. elején induló új program az első olyan autómegosztó vállalkozás, amelyben a Hyundai nagy számú járművel vesz részt, célja pedig, hogy autót biztosítson azok számára, akik rövid távra keresnek közlekedési megoldást. Az ügyfelek okostelefonjukra egyszerűen letölthetik a WaiveCar alkalmazást, amelyen keresztül megkereshetik a hozzájuk legközelebb lévő Ioniq modellt, lefoglalják és már vezethetik is - még csak kártya, vagy kulcs sem kell hozzá. A WaiveCar ugyanis távirányítással nyitja az utasteret, ahol a kulcsot is megtalálhatják Mindezek mellett ráadásul a biztosítás miatt sem kell aggódni, az ugyanis ugyanúgy a csomag részét képezi.  


Az így kibérelt Ioniq Electric modellt az ügyfelek két órán keresztül ingyenesen használhatják. Ezt követően vagy óránként 5,99 dollárért tovább bérlik, vagy bármely erre kijelölt parkolóban hagyhatják azt. Ezzel a gördülékeny autómegosztó megoldással még több felhasználó kap lehetőséget, hogy használja ugyanazt a járművet, amellyel nagyobb mértékben lehet a forgalmi dugókat és a környezetszennyezést csökkenteni.

A WaiveCar 2017. első félévében összesen 150 darab Hyundai Ioniq Electric modellt tervez elhelyezni Los Angeles különböző részein, még a jövő év vége előtt pedig három további amerikai nagyvárosban is megkezdenék működésüket 250 újabb elektromos Ioniq modellel. 


"Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a Hyundaijal dolgozhatunk" - mondta Zoli Honig, a WaiveCar ügyvezetője és társalapítója. "Alapvető küldetésünk, hogy költséghatékony, környezetbarát közlekedési megoldást kínáljunk ügyfeleink számára, amely célunk elérését az Ioniq felgyorsítja. Úgy véljük, ez az együttműködés hatalmas előnyökkel jár majd a Hyundai, a WaiveCar, a felhasználók és a környezet számára egyaránt."

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei