Máris győztes a Hyundai i20 R5 versenyautó


Kevin Abbring, a Hyundai Motorsport legfiatalabb pilótája egy Hyundai i20 R5 kategóriás raliautó volánja mögött elsőként ért célba a Franciaország déli részén megrendezett Rally Du Var versenyen. 

A francia nemzeti ralibajnokság idei utolsó futamán, a Rally Du Var versenyen a Hyundai Motorsport pilótája, Kevin Abbring és navigátora, Seb Marschall majdnem egy másodperces előnnyel ért célba és ezzel megnyerte a versenyt. A versenyhétvége során kevin és Seb lépést tudott tartani a legnevesebb WRC sztárokkal is sőt, néhány szakaszon meg is sikerült előznie őket. Ráadásul a nehezebb szakaszokon az új generációs i20 R5 versenyautóval sikerült mindenkit maguk mögé utasítani. Ezzel ők a második nem francia páros és az első R5 kategóriás versenyzők, akik megnyerték ezt a ralit. 


A páros hamar kiismerte az új generációs Hyundai i20 R5 raliautó teljesítményét és ezzel rögtön a leggyorsabb R5 kategóriás csapattá léptek elő. A korábbi napok heves esőzései miatt csúszóssá váló szakaszokon is mesterien túljutottak és már az első napot is az összesítés harmadik helyén zárhatták.   
Az új generációs Hyundai i20 R5 kiegyensúlyozott kezelhetőségét a technikás szakaszokon kiélvezve Kevin és Seb további szakaszgyőzelmet aratott a hatos szakaszon. A 18 km hosszú szakaszon mutatott lendületükkel - átlagsebességük majdnem 100 km/h volt - három másodperccel gyorsabbak voltak, mint a címvédő ralibajnok és már azelőtt győztessé váltak, hogy visszatértek volna a szervizbe.   


A szakaszok folyamatosan változó körülményei között választott konzervatív gumistratégiával vágtak neki a rali bázisának tekinthető Saint-Maximetól nyugatra fekvő kígyózó hegyvonulatának. A páros itt visszaesett ugyan a második helyre, ám még a nap utolsó szakasza előtt sikerült összekapniuk magukat és visszaszeretni az első helyezést. Az utolsó napot már 16 másodperces előnnyel kezdték meg, Kevinnek pedig sikerült megőriznie lendületét. Az utolsó nap legelején ráadásul egy további szakaszgyőzelmet is elkönyvelhetett, miközben tovább növelte előnyét a mögötte versenyzőkkel szemben.     

"Az új generációs i20 R5 egész hétvégén remek volt" - mondta Abbring. "A kezelhetősége tökéletesen kiegyensúlyozott volt. Azért jöttünk ide, hogy leteszteljük az autó versenyképességeit és az összesített győzelem erre a legjobb bizonyíték. Volt egy jól sikerült tesztünk a rali előtt, így jó beállításokkal készültünk a verseny körülményeire és csak kisebb változtatásokra volt szükségünk. Szombaton a keményebb gumik miatt ugyan vesztettünk némi időt, de azok a szakaszok nagyon kemények voltak és nem akartunk túl sok kockázatot vállalni. Az itteni szakaszok nagyon szorosak voltak, így nem csoda, hogy sok pilóta hibázott. Más rendezvényeken már megmutattuk, hogy az autónk valóban versenyképes és nagyszerű, hogy most olyan eredményünk lett, amit már régen megérdemeltünk." 


A győzelem csupán két hónappal azután érkezett, hogy az új generációs Hyundai i20 R5 versenyautó a Tour De Corse versenyen bemutatkozott. A Hyundai Motorsport és vásárlói azóta is folyamatosan együtt dolgoznak azon, hogy az európai versenyek alkalmával továbbfejlesszék az autót.  

Eközben a kiszállított felfüggesztések száma is egyre növekszik. Az új generációs Hyundai i20 R5 versenyautóra szóló megrendelések könyve már jócskán a jövő évre nyúlik át. A Hyundai Finland volt az, aki az első példányt Skandináviában értékesítette, míg érkeztek magánmegrendelések a Közel-Keletről is.   


"A Rally Du Var összesített győzelme nagyszerű pillanat volt az új generációs i20 R5 projektjében" - mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének vezetője. "A verseny nagyon kemény volt, kemény szakaszokkal és nehéz körülményekkel. Kevin itt megmutathatta, mire képes az autó, számos szakaszon tudta tartani a lépést a WRC csapatokkal. Egész hétvégén remek munkát végzett, de az egész részleg keményen dolgozott azért, hogy olyan terméket adjunk, amely képes a legjobb teljesítményt nyújtani. A Hyundai i20 R5 szeptemberi bemutatója óta az autó vásárlói ugyanezt az erős lendületet mutatták a versenyeken, mint mi itt."


Forrás: motorsport.hyundai.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei