Szánkót gyártott a Hyundai a Téli Olimpiára


A Hyundai Motor nemrég átadta azt a bobot, amellyel a koreai csapat 2018-ban részt vesz az országban 2018-ban megrendezésre kerülő Téli Olimpián.

A Téli Olimpiának 2018-ban a dél-koreai PyeongChang ad majd otthont, az ország legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor pedig minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy az esemény mellett vállalatát is reklámozza.


A Hyundai már tavaly bemutatta első saját fejlesztésű versenyszánját, amelynek egy továbbfejlesztett változatát a vállalat koreai fejlesztőközpontjában adta most át a koreai nemzeti bobválogatottnak. A nemzeti csapat ezzel a járművel vesz majd részt a koreai Gangwon tartományban két év múlva megrendezésre kerülő világeseményen.


A Hyundai közleménye szerint a versenyszánkót úgy alakították ki, hogy annak légellenállása minimális legyen, valamint kanyarodási és rugalmassági képességei a legjobbak legyenek, amely nagyban hozzájárulhat a helyi csapat jó időeredményeihez. A szán „győzelmi kék” színárnyalata pedig utal a koreai hagyományokban is megjelenő kék színre.   


„Az új versenybob a világ legjobbja, amely számos továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik és arra termett, hogy atlétáink a legjobb lesiklást végezhessék el” – mondta a Hyundai képviselője.


A Hyundai Motor már 2014. szeptembere óta támogatja a koreai bobcsapatot, amelynek során az autógyártó különleges figyelmet fordít a válogatott sporteszközeinek fejlesztésére is. Idén februárban a Königseeben megrendezett viadalon Won Yunjong és Seo Youngwoo első ázsiai lesiklókként világbajnokságot nyertek páros lesiklásban.

Idén júliusban pedig egy fedett létesítményt is átadtak, amely a csapat olimpiai felkészülését segíti majd, de itt zajlanak majd a 2018-as Téli Olimpia bobversenyei is.    

Forrás: yonhapnews.co.krinsidethegames.bizi

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei