Indiában is megjelent az új Hyundai Tucson


A Hyundai Motor helyi leányvállalata, a Hyundai Motor India Limited hivatalosan is bemutatta a népszerű Tucson modell legújabb nemzedékét, amely helyi összeszerelésben már Indiában is megvásárolható.

Megérkezett Indiába a helyi összeszerelésű új, harmadik generációs Hyundai Tucson, amely méretével tökéletesen illeszkedik a tavaly bevezetett és rendkívül népszerű Creta és a nagyobb Santa Fe hobbiterepjárók közé. A benzines és dízelmotorral és háromféle felszereltséggel egyaránt elérhető vadonatúj kompakt prémium terepjárót a helyi piacon a Honda CR-V, a Skoda Yeti és a SsangYong Rexton riválisának szánják.   


„A hobbiterepjárók iránti vágy világjelenség. A vadonatúj Tucson egy jelentős lépés és egy új fejezetet nyit a HMIL növekedési történetében” – mondta a bemutatón Y. K. Koo, a Hyundai Motor India Limited vezetője. „A Tucsonból több, mint 4,5 millió példány kelt el az elmúlt 12 évben, amely egy modern, magabiztos hobbiterepjáróvá érett. Az új harmadik generációs Tucson a Hyundaira jellemző élményekkel újabb mércét állít fel az indiai vásárlók számára.”


Az új generációs Hyundai Tucson a világ más részein is kapható formavilággal érkezett meg Indiába is, így magán viseli a Folyékony Szobrászat 2.0 minden jellemző stíluselemét. A legjellegzetesebb természetesen a hatalmas krómdíszítésű hatszögletű hűtőmaszk, amelynek két oldalán projektoros fényszórók kaptak helyet, alattuk pedigh LED nappali menetfények és szintén LED ködfényszórók világítanak.


Oldalról és hátulról a nagyobb Santa Fére emlékeztet az új modell, amelynak kéziváltós változata sportos 17 collos alufelniket, míg az automata nagyobb, 18 collos könnyűfém keréktárcsákat visel. Az autó teljes alsó burkolatot is kapott, amely mellett a Tucson ezüstszínű oldalsó kötényeket is visel. Hátul LED világít a lámpatestekben és még krómozott kettős kipufogó is jutott.


Belül kettős színösszeállítású műszerfal fogadja a Hyundai Tucson indiai vásárlóit, akik az alap szövet üléshuzat mellett a magasabb felszereltségeknél bőrhuzatot is választhatnak. A kormánykerék multifunkciós és a felszereltség olyan elemeket tartalmaz, mint a kétzónás klíma, 10 irányba elektromosan állítható vezetőülés, vagy a távirányítású központi zár.


Már az alapváltozatban széria a fényérzékelős lámpa és a tempomat, de legjobban felszerelt változatokban automatikus csomagtér-nyitás és nyomógombos rögzítőfék is megtalálható. A 8 collos multimédiás rendszer az Apple CarPlay és az Andorid Auto funkciókat is képes kezelni, amely mellett természetesen navigáció, Bluetooth kihangosító és hangvezérlés is része a csomagnak. A Tucson alapváltozatához csak dupla légzsák, blokkolásgátló és elektronikus fékerőelosztó (EBD) jár, de magasabb szinteken már elérhető az oldal- és függönylégzsák és a menetstabilizáló is.       


A Tucson indiai változatának motorterébe kétliteres benzines, vagy dízelmotor választható. A benzines 153 lóerős, maximális nyomatéka pedig eléri a 192 Nm-t, míg a dízelegység 185 lóerős és nyomatéka már 1 750 fordulattól 400 Nm. Mindkét modellhez a hatfokozatú manuális váltó mellett elérhető a hatfokozatú automata is. A Hyundai inidában most először a Tucsonnál vezeti be a Drive Mode választót, amely háromféle – Normal, Spoer és Eco – beállítással rendelkezik. A bemutatott összes változat egyelőre elsőkerék-hajtásos változat, az összkerékhajtású változatok várhatóan később, a jövő évben jelennek meg a kínálatban.


Az új Hyundai Tucsonhoz Indiában választható Prémium garaciacsomag, amelynek keretében 3 év kilométerkorlát nélküli garanciát, segélyszolgálatot is kaphatnak a vevők. Az új modell alapára benzines motorral 1 899 000 rúpia, azaz mintegy 8,1 millió Ft, míg a legolcsóbb dízel 2 159 000 rúpiába, azaz 9,2 millió Ft-ba kerül. A legjobban felszerelt GLS dízel automata váltóval 2 499 000 rúpiáért, azaz 10,6 millió Ft-ért vásárolható meg Indiában.


Forrás: ndtv.com, hyundai.com/in 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei