Különleges izomautókkal készült a Hyundai a SEMA tuningshowra


Újra Las Vegasban gyűltek össze a tuningőrültek, akiknek a Hyundai a Rockstar, a Gurnade, az ARK Performance és a Bisimoto segítségével elkészült tanulmányokat mutatták be.

A Hyundai idén sem tétlenkedett, így a november elején a már hagyományosan a Las Vegasi Kongresszusi Központban megrendezett SEMA Tuningautó Kiállításon különleges járműveket tudott bemutatni. A korábbi évekhez hasonlóan a márka kínálatának legnépszerűbb tagjaiból választottak alapot, így a neves tuningműhelyek idén két Santa Fe tanulmány mellett egy Veloster és egy Elantra modellt kaptak.


A komoly terepjárási képességekkel felvértezett Rockstar Santa Fe Concept a Hyundai Motor America és a Rockstar Performance Garage együttműködésével született meg. A Rockstar minden eseményből vagy általa kreált termékből megpróbálja a legtöbb energiát kihozni és nincs ez másként a nitróval hajtott összkerékhajtású Santa Fe esetében sem, amelynek 3,3 literes V6-os motorjával szerelt tanulmánya jócskán megemelt hasmagasságával és megerősített futóművével bármilyen nehéz terepen képes keresztülvergődnie magát.


„A Rockstar mindenből a legnagyobb márkaeneriát hozza ki, amit csinálunk” – mondta Rick Ashby, a Rockstar tanulmányautók vezető fejlesztője. „A Rockar Santa Fe Concept egyszerre show és utcai modell, egy kompromisszumok nélküli tanulmány óriási lehetőségekkel és egyben magabiztos megjelenéssel.”


A Gurnade tuningcéggel közösen kifejlesztett Veloster Gurnade Concept az utcai sportkocsi versenyre felkészített változatát hozta el a találkozóra. A Gurnade Veloster Concept a Veloster alapvetően agresszív megjelenését alapul véve teljes légterelő-készletével, versenycsíkjaival, 19 collos hatalmas könnyűfém kerekeivel és egyedi hátsó szárnyával még vadabbá tették.  


„A Gurnade mindig is vonzódott az alap Veloster egyedien agresszív megjelenéséhez” – mondta Joshua Cloud, a Gurnade vállalat tulajdonosa. „Így amikor a Hyundai megkeresett minket és felajánlotta, hogy egyik modelljüket készítsük fel a SEMA showra, nem haboztunk és elkészítettük a Gurnade Veloster Conceptet. Ez az autó a Veloster összes erősségét kihangsúlyozza és azt is megmutatja, mit tudunk belőle kihozni.”


A 2016-os SEMA Tuningshowra a Hyundai Motor America egy Elantrát adott az ARK Performance kezei közé, akik megalkották az ARK Road Racer elantra Concept modellt. Az ARK tervezői az Elantra praktikus, egyben sportos vonalait hatalmas lébeömlőkkel felszerelt integrált légterelőkkel, széles gumiabroncsokkal egy teljesen más, gonoszabb személyiséggel ruházták fel a limuzint.


„Mi az ARK Performace-nél legalább olyan jól ismerjük a Hyundai márkát, mint a sajátunkat” – mondta Kevin Bentley, az ARK Elantra Concept fejlesztője. „Arra törekedtünk, hogy kihasználjuk a Hyundai mérnökeinek kiváló termékfejlesztését és a szakértelmükre alapozva valami valóban különlegeset kínáljunk a rajongóknak. Az ARK Road Racer Elantra Concept mindazt a fejlesztést magán viseli, amit az ARK vásárlói elvárnak.”


Végül, de nem utolsósorban bemutatták a Bisimoto céggel közösen elkészült Santa-Fast tanulmányt. A Hyundai Motor America mérnökeivel közösen tuningolt hátsőkerék-meghajtású hobbiterepjáró különlegessége, hogy teljesítménye meghaladja az ezer lóerőt, azaz pontosan 1 040 lóerős! A Bisimoto mérnökei mindig is lehetetlent nem ismerve fejlesztették a hozzájuk kerülő motorokat, amely alól a Santa Fe sem kivétel és a 3,8-as, kettős turbófeltöltős V6-os erőforrásból kihozták a maximumot, miközben az megőrizte megbízhatóságát is.  


„A Bisimoto mindig örömmel teszi élvezetesebbé az autók vezetését, legyen az akár egy nagyobb szabadidő-autó” – mondta Bisi Ezerioha, a Bisimoto tulajdonosa. „A mi Santa-Fast SUV-unk egy vezethető, kipróbált tanulmányautó, amelyre vásárlóink az indítókulcs elfordításával minden nap számíthatnak.” A Bisimoto mérnökei fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy az autó egyedi hátsókerék-meghajtása és a hatfokozatú manuális váltóműve összhangjának megteremtésével a gyárihoz hasonló tulajdonságokkal ruházzák fel a szerkezetet.  

Forrás: hyundainews.com/us


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei