A Hyundai Elantra a világ legnépszerűbb autói között


Az összesített globális értékesítési eredmények alapján a Hyundai Motor Elantra limuzinja tavaly a negyedik legnépszerűbb típus volt a világon.

A dél-koreai Hyundai Motor által gyártott Elantra a globális eladási statisztikák alapján tavaly a világon kapható 1 382 személyautó típus közül az előkelő negyedik helyet foglalta le.  A Hyundai Elantra/Avante különböző változataiból 2015 során összesen 914 200 példány talált gazdára.


A lista csúcsán a Toyota Corolla áll kicsivel 1,5 millió eladott darabszámával, ezt követi a Volkswagen Golf 950 ezer darabbal, majd a Ford F sorozata a maga 921 785 darabos eladásával.  A Hyundai Motor közleménye szerint a vállalat további öt modellje került be a rangos 50-es listába, míg a Kia Motorsnak három ilyen modellje került be ugyanebbe a sorba.   


A Hyundai Motor és a Kia Motors együttesen a Hyundai Motor Group zászlóshajói, amelyek a világ ötödik legnagyobb autógyártóját alkotják. Az autóipari csoport a top 50-es listában szerelő kilenc modelljével az összes több nagy gyártót maga mögé utasította. A Volkswagen ugyanis összesen hat modellel, míg a Honda, a Nissan és a Ford egyenként 5-5 típussal képviseltetik magukat az összesítésben.  


„A Hyundai csoport autótípusai szerepelnek a legnagyobb számban a legkelendőbb autók között még akkor is, ha a listát az első száz modellre terjesztjük ki, hiszen így 2015-ben már 13-ra emelkedik a csoport legkelendőbb típusainak száma” – mondja a Hyundai képviselője. „Ez azt is jelenti, hogy a Hyundai modellek formavilágukat, minőségüket és ár-érték arányukat tekintve is mind a hazai, mind a világpiacon kedvező fogadtatásra találtak.”  

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei