A Hyundai saját képfelismerő technológiát készít


A Hyundai csoporthoz tartozó Mobis vállalat bejelentette, hogy még az év végéig befejezi új, mesterséges intelligenciára épülő fejlett képfelismerő kamerarendszerének fejlesztését.

A vállalat közleménye szerint a biztonságos önvezető rendszerekhez szükséges új képfelismerő technológiát 2022-től építik be a szériagyártású járművek első kameraszenzorjába. „A mélyreható tanulásalapú információs és kommunikációs technológiával kívánjuk megkülönböztetni saját autonóm és kapcsolódási technológiánkat” – mondta Jae-ho Jang, a Hyundai Mobis elektronikus fejlesztőrészlegének vezetője.   

A mélyreható tanulásalapú objektumfelismerő technológia nemcsak a távoli objektumokat, de azok takarásában lévőket is képes felismerni. Képes megkülönböztetni az egyik tárgyat a másiktól – például a járműveket és a gyalogosokat vagy a gyalogosokat és a kerékpárokat – és ezeket az információkat a biztonságos közlekedéshez szükséges adatként használja fel. Emellett a rendszer arra is képessé válik, hogy a járművek vagy a gyalogosok helyzetéből kikövetkeztesse azok következő mozdulatait. 


A Hyundai Mobis annak érdekében, hogy hagyományos alkatrészgyártó beszállítóból szoftveralapú technológiai vállalattá váljon, a jövő járműtechnológia terén összehangolt erőfeszítéseket téve a közelmúltban számos versenyképes vállalatba fektetett be.

A vállalat 7 millió dolláros befektetéssel vásárolt magának üzletrészt a koreai StradVision startup vállalatban, amely rendelkezik saját mélyreható tanulásalapú kameratechnológiával. Emellett közel 5 millió dollárt fektetett a számítógépes vizális technológiában jártas kínai Deep Glint startup cégbe is.  

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését