Megszűnt a Hyundai Eon forgalmazása Indiában


A Hyundai Motor indiai képviselete beszüntette a vállalat eddigi legkisebb Eon modelljének árusítását, így szerepét mostantól a jóval modernebb Santro veszi át a kínálatban. 

A Hyundai Motor India levette weboldaláról az Eon modellt, amelyet egészen 2011 óta folyamatosan kínált az országban és a legkisebb és legolcsóbb Hyundai modell volt a gyártó kínálatában. Szerepét mostantól a frissebb, divatosabb és minden szempontból modernebb Santro veszi át. 


A Hyundai tőle szokatlan módon egyszer sem frissítette az Eon modellt pályafutása során, így az egyre elavultabbá vált a később megjelent konkurensekkel szemben. Az autó nem volt rendelhető blokkolásgátlóval, vagy vezetőoldali légzsákkal sem, így nem felelt meg a modern vásárlók igényeinek. Mivel pedig ezek a biztonságtechnikai eszközök 2019. április 1-től kötelezőek Indiában, az Eon forgalmazását utód nélkül megszüntették. 


Az autó gyártását már tavaly év végén, a Santro bemutatását követően befejezték, előtte azonban a típusból átlagosan havonta mintegy 4 400 darabot adtak el Indiában. Miután azonban a Santro modell bemutatkozott, összesen mindössze hat Eon példány talált gazdára. Érdekes, hogy a Santroval ellentétben az Eon kétféle motorral is rendelhető volt: egy 0.8 literes 56 lóerős és egy 1.0 literes 69 lóerős háromhengeres erőforrással, amelyekhez 5 fokozatú kézi váltót kapcsoltak.    


A Hyundai kommunikációjából egyelőre nem világos, hogy a vállalat készít-e valaha utódot az Eon modellnek, vagy ezt a szerepkört teljes egészében átadja a Santronak. 

Forrás: cardekho.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését