A Hyundai nyert Korzikán


A WRC szezon negyedik, Korzikán rendezett versenyén egy drámaian alakult utolsó vasárnapi szakasz után a Hyundai Motorsport ünnepelhetett, amikor Thierry Neuville gurult be győztesként a célvonalon. 

Thierry Neuville 12 versenyszakaszt követően már szombat délutánra vezette a mezőnyt, vasárnap reggel azonban az első szakaszon 11 másodperccel esett vissza Elfyn Evans mögé. Evans azonban a Powerstage szakaszon defektet kapott, így a győztes végül a Hyundai Shell Mobis Worlds Rally Team pilótájaként Thierry Neuville lett. A szezon első Hyundai győzelmével a Hyundai csapata fennállása során másodszor győzött Korzikán és egyben átvette a vezetést a konstruktőri bajnokságban is.  


A spanyol Dani Sordo negyedik helyen beérve szintén értékes pontokat tudott szerezni a konstruktőri bajnokságban, ahol a Hyundai Motorsport 114 megszerzett pontjával 12 ponttal tudta megelőzni a Citroen csapatát. Neuville a Powerstage szakaszon szerzett két pluszpontjával a világbajnoki ranglistán éppen ennyivel tudta megelőzni riválisait. A Földközi-tenger francia szigetén megrendezett nehéz aszfaltos versenyen mindhárom Hyundai pilóta célba ért. Sébastien Loeb már a nyitónapon kétperces hátrányba került, így a végére a nyolcadik helyen futott be.      


„Ez egy hihetetlen rali volt fantasztikus eredménnyel” – mondta Neuville. „Nagyon sajnálom Elfynt és Scottot, át tudom érezni a csalódottságukat. Remek harcunk volt és a hétvégén kétségtelenül gyorsabbak voltak. Mi nem tudtuk, mi történt, amíg a végén a szerelők nem jelezték. A Powertage-be mindent beleadtam. Az ezen a hétvégén szerzett pontjaink fontosak a bajnokságban, mert megmutatják, milyen keményen dolgozott mindenki a Hyundai Motorsportnál. Nem mi voltunk a leggyorsabbak, de az aszfalton nyújtott teljesítményünk egyértelműen jobb lett. A szombati szakaszok voltak a döntőek, ott kerültünk a győzelem közelébe és ezzel voltunk képesek ezt az eredményt elérni. Egy verseny mindig csak a célban ér véget.” 


„Azért jöttünk Korzikára, hogy a csapatnak a lehető legtöbb pontot gyűjtsük a bajnokságban” – mondta Sordo. „Ez pedig sikerült is. Elég erős iramot diktáltunk ezen a hétvégén, leginkább a szombati hosszú szakaszokon. Időnként viszont akadtak problémáink. A dobogós küzdelemhez hiányzott az állandóság, de a negyedik helyezés sem olyan rossz. Gratulálunk Thierrynek és a teljes csapatnak a győzelemhez. Nagyon örülök annak is, hogy a konstruktőri bajnokságot is vezetjük. Személy szerint pedig már várom a következő bevetést Argentínában.”  


„Ez egy nagyszerű eredmény a csapat számára!” – mondta Loeb. „Sajnos a mi versenyünknek az első szakaszokon történt problémák véget vetettek. Olyan sok időt vesztettünk, hogy csak a felzárkózásra maradt energiánk. Ha pedig nincs miért küzdeni, a motiváció sem olyan nagy. Ehelyett inkább az autónk beállításával foglalkoztunk és néhány változtatást is végeztünk rajta, ami a jövőben kifizetődő lesz. Ennek ellenére ez egy szép verseny volt, a Hyundai i20 Coupe WRC-t jó volt vezetni és néhány szakaszt nagyon élveztem. Remélhetőleg legközelebb jobban teljesítünk.”  


„Ugyan a Korzika-ralit az első helyen zártuk, de nem mondhatjuk azt, hogy itt győztünk volna” – mondja Andrea Adamo csapatfőnök. „Azért tudtuk megszerezni a győztes pozíciót, mert a gyorsabb vetélytársnak problémái akadtak. Normális esetben ezt a ralit a második helyen zártuk volna, ami Thierry fantasztikus erőfeszítéseinek köszönhetően akkor is bíztató eredmény lett volna. De a győzelemhez az is kell, hogy a csapat a leggyorsabb legyen – és ezek itt most nem mi voltunk. Az első hely persze pozitív a csapat számára. Nagyon keményen dolgoztunk és ez most nagy motivációt ad. De magunkban tudnunk kell, hol áll most a teljesítményünk és hol kellene annak állnia.” 


Forrás: speed-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését