Amerikában és Indiában debütált az új Hyundai Venue


A Hyundai Motor két kontinensen egyszerre, egy időben mutatta be Venue névre keresztelt legújabb crossover modelljét, amely az Egyesült Államokban és Indiában is a koreai gyártó hobbiterepjáró-kínálatának legkisebb képviselője lesz. 

A Venue modellt számtalan prémium vezetésbiztonsági és kényelmi technológiákkal szerelték fel, amelyekkel az autó tökéletesen alkalmas azok számára, akik a stílus és a sokoldalúság kombinációját keresik. A Venue a Hyundai SUV kínálatának legolcsóbb képviselője lesz, amely csatlakozik az Amerikában az Év Hobbiterepjárójának is megválasztott Kona, Kona Electric, valamint a nagyobb Tucson, Santa Fe, Palisade és Nexo modellekhez. 


„Lehet, hogy a vadonatúj Venue méretében kicsi, de praktikumban és személyiségében mégis nagyra tör” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America termékfejlesztési alelnöke. „Az autó merész és egyedi karaktere elkülöníti a Venue modellt a piacon kapható többi crossovertől és ezzel egy egyéni, belépőszintű járművet kínál azok számára, akik kiváló formatervet keresnek az alapnak számító biztonsági, technológiai és kapcsolódási lehetőségekkel.”  


A Venue egy mókás, mégis funkcionális formatervet kapott egy sokoldalú és modern kompakt csomagolásban. Azok számára, akik folyton úton vannak, a Venue tökéletesen illeszkedik a városi életstílushoz, amelyet a vásárló felgyorsult környezetében tapasztal. A hétköznapi munkahelyi elfoglaltságoktól a hétvégi örömökig, a Venue kiválóan alkalmas az zsúfolt életstílushoz. 


Az új Venue formavilágát kicsi, de mégis magabiztos kialakítás jellemzi, amely a Hyundai jellegzetes formanyelvének új megközelítését mutatja be. A 3 995 mm hosszú, 1 770 mm széles autó oldalképe szilárd és teljes terjedelmű kerékjárati íveket, valamint erős övvonalat mutat, míg az első kaszkád hűtőmaszk mellett ugyanazt a Hyundaira jellemző arcot kapta, mint a Kona és a Nexo, beleértve a kompozit LED fényeket és a kockaforma fényszórókat. Ez az egyedi karaktervonal egészen a hátsó lámpatestekig húzódik. A Venue alapesetben 15 colos kerekekkel érkezik, extraként pedig látványos 17 colos alufelniket is kaphat.    


„A Hyundai SUV kínálata leginkább a sakktábla bábúihoz hasonlítható” – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Motor Group formatervezési alelnöke. „Az új Palisade modellünk a király, de még hiányoznak a kisebb részek. És itt kerül képbe a Venue. Lehet, hogy kicsi, de egyedi és merész formájával elkülönül a csapat többi tagjától” – magyarázza Lee. „A Venue modellen is megjelenik a Hyundaira jellemző kinézet, de olyan egyéni minőségben, amely az egyes ügyfelek ízléseihez és preferenciáihoz illeszkedve elkülönül a többi SUV modellünktől.” 


A Venue számos olyan fejlett technológiát tartalmaz, amely növeli a vezető magabiztosságát és kényelmét. A Venue fejlett multimédiás rendszere egy 8 colos Display Audio érintőképernyőt és tolatókamerát tartalmaz, amellyel a vezető az Apple CarPaly és az Android Auto alkalmazások kezelésével intuitív módon férhet hozzá a legfontosabb okostelefonos funkciókhoz, mint a navigáció, audio streaming és a hangutasításos keresési funkció. A gyári navigációval szerelt változatok ingyenes valós idejű közlekedési információkat 3 écig szinté ingyenes térképfrissítéseket kapnak az autóhoz.    


A kényelem fokozása érdekében a téli hidegben az autó indítására a Hyundai Blue Link és az integrált Amazon Alexa és a Google Assistant szolgáltatása is használható. Ezekkel az integrált szolgáltatásokkal elég, ha a vásárló simán csak megkéri Alexát vagy a Google asszisztensét egy eszközön keresztül, hogy indítsa be az autót. Ez az üzenet azonban csak akkor kerül valóban elküldésre, ha az ügyfél megadja az ehhez szükséges Blue Link Identifikációs Számát. Emellett a Hyundai a távirányítású indítási és klímavezérlési funkciót kiegészítette a hátsó szélvédőfűtés és az oldaltükör fűtésének lehetőségével is.     


A Venue crossover vonzó belső tere és kényelmes utaskabinja 2 500 mm-es tengelytávjával megfelelő térkínálatot biztosít a sokoldalú városi ingázók számára. A Venue alapáron kínál 60/40 arányban ledönthető hátsó üléstámlát azért, hogy ezzel is maximalizálja kihasználhatóságát. A Venue SUV stíluselemei és kihasználhatósága ideális alternatívát nyújt egy kiskompakt autónak. A Venue kényelmét fokozza a kalaptartó kialakítása, amely használaton kívül a hátsó üléstámla mögé csúsztatható, miközben a több szintben állítható csomagtérpadló a rugalmasságot fokozza. A vásárlók értékelni fogják az olyan elérhető kényelmi extrákat, mint a kettős USB csatlakozókat, a 3,5 colos műszerfali kijelzőt, a tolatókamerát és a Bluetooth rendszert. 


A gazdaságosság egyre népszerűbb és fontosabb témakör a belépőszintű modellek vásárlói döntéseinek során. Ennek megfelelően a Hyundai Amerikában egy vadonatúj 1.6 literes SmartStream erőforrással kínálja a Venue modelljét. A kettős benzinbefecskendező rendszerrel ellátott erőforráshoz egy hatfokozatú kézi, vagy egy IVT automata sebességváltó kapcsolható. Indiában ezzel szemben egy 1.2 literes, 83 lóerős szívó benzinmotor jelenti az alapot, míg felárért egy 120 lóerős 1.0 literes háromhengeres T-GDI is választható, de aki dízelmotort szeretne, annak egy 1.4 literes, 90 lovas CRDi egységet is kínálnak.


A Venue a koreai Ulsanban készül és az év utolsó negyedévében érkezik meg a Hyundai amerikai márkakereskedéseibe, míg Indiában a Chennaiban működő gyárból az autó első példányai már májusban megérkeznek vevőikhez. 


Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését