Lebukott a Hyundai új miniterepjárója


Először láthatjuk álcázás nélkül a koreai Hyundai legújabb és mindeddig legkisebb crossover modelljét, amelyet hivatalosan csak április 17-én lepleznek le a New Yorki Autószalonon.  

A Hyundai Venue modellről most kiszivárgott képek elsőként indiai oldalakon jelentek meg, ahol valószínűleg helyi szokások szerint már lassan megkezdődnek az új típus első példányainak kiszállításai. A helyi piacra szánt, QXi gyári kódnéven fejlesztett típus ugyan némiképp eltérhet a globális piacokra készülő változatoktól, összességében azonban nagyjából ugyanarról a modellről van szó.  


Az autó első kialakítása sokkal közelebb áll a nagyobb Santa Fe modellhez, mint a kompakt Kona kialakításához, de a márkajellegnek megfelelően a nagy, hullámosan krómozott hálóval egyedivé tett kaszkád hűtőmaszk itt is megtalálható. A hátsó kialakítás viszont a nagyobb testvérekhez képest sokkal egyszerűbb, tisztább, miközben a Venue típusjelzést a csomagtérajtó közepén helyezték el.   


A kémfotón látható autó hátsó ajtaján feltűnő piros „Turbo” jelzés igazolja azokat a korábbi híreket, amelyek szerint a Hyundai Indiában is bevezeti turbómotorjait. A Venue modellben így várhatóan a márka Koreában és Európában is kínált 1.0 literes, háromhengeres T-GDI turbómotorjait fogja bevezetni amelyhez a hatfokozatú kézi váltó mellett a 7DCT duplakuplungos sebességváltót is kínálja majd.   


A mostani fényképsorozatban már a Venue műszerfalát is sikerült megörökíteni. Itt a Hyundaira jellemző vonásokat találjuk, ám a légbeömlők között elhelyezett középső multimédiás kijelző félig kiemelkedő kijelzője inkább a Kia típusok belső kialakítását juttathatja eszünkbe. A Venue lesz az első olyan Hyundai modell Indiában, amely megkapja a vállalat Blue Link rendszerét, annak különböző kényelmi szolgáltatásaival együtt.    


A Kona alá pozícionált Hyundai Venue lesz a márka eddigi legkisebb crossovere Amerikában, amely a korábbi ötajtós Accent belépőkategóriás kisautó helyére lép a gyártó kínálatában. A kizárólag elsőkerék-meghajtású kisautó két hét múlva, április 17-én debütál a New Yorki Autószalonon, amellyel párhuzamosan a Venue Indiában is bemutatkozik.      

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését