Az új Hyundai Sonata New Yorkban is bemutatkozott


Dél-Korea után a vadonatúj generációs Hyundai Sonata az Egyesült Államok egyik legnagyobb autószalonján Amerikának is bemutatkozott, amelynek összeszerelését ősszel kezdik meg Alabamában. 

A 2020-as modellévű vadonatúj generációs Hyundai Sonata múlt hónapban mutatkozott be Dél-Koreában, de már akkor tudni lehetett, hogy a soron következő nagy autókiállításon az amerikai piacnak is bemutatják a típust. Így is lett, a Hyundai Motor a Venue világpremierje mellett a New Yorki Autószalonon mutatta be a Sonata amerikai változatát.   


„A Sonata meghatározó termékünk” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetője. „Az Egyik legelső és legnépszerűbb típusként a Sonata örökségünk része, amelynek minden szempontból különlegesnek és emlékezetesnek kell lennie. A Sonata a jövőben érkező új Hyundai modellek formanyelvének hírnöke, amely könnyedén használható kiváló aktív biztonsági és a legmodernebb technológiákat vonultatja fel.”  


A Hyundai „Érzéki Sportosság” formanyelve ezzel az új koreai modellel mutatkozott be, amelyet egyértelműen a tavalyi Genfi Autószalonon debütált Le Fil Rouge tanulmány ihletett. A szögletes fényszórók, az agresszív LED-ek és a ragyogó hűtőmaszk változatlan maradt. A 16, 17 és 18 colban választható felnik és a karcsú hátsó lámpatestek kiválóan kiegészítik az autó stílusos megjelenését. Az új formának köszönhetően a 2020-as Sonata alaktényezője 0,27-re csökkent.  


A 2020-as új Sonata kétféle benzinmotorral érkezik az Egyesült Államokba. Az alapverzió egy 1.6 literes, turbófeltöltős négyhengeres, amely 180 lóerős teljesítményű, a maximális forgatónyomatéka pedig 264 Nm. A Sonata emellett választható lesz egy 2.5 literes, négyhengeres szívómotorral is, amely 191 lóerőt és 245 Nm-t teljesít. Mindkét motorváltozathoz ugyanazt a nyolcfokozatú hagyományos automata sebességváltót kapcsolták. 


A belső térben a Sonata a korábbiaknál sokkal inkább a technológiára fókuszál – ahogyan a Hyundai hívja: „Gyönyörűen okos.” A kormánykerék mögött egy 12,3 colos digitális műszeregység kapott helyet, amit a különböző vezetési üzemmódokhoz és igényekhez lehet alakítani. A középen elhelyezett 10,25 colos HD multimédiás érintőképernyő magasan ül, benne audio-videó, navigáció és alapáron járó Apple CarPlay és Android Auto alkalmazás. A mobilok vezetékmentes töltése, a HUD kijelző és az okostelefonos kulcstechnológia felárért rendelhető tétel.  


Az új Hyundai Sonata alapáron csupán a legfontosabb aktív és passzív biztonsági rendszereket kapja meg. Ám az ADAS (Advanced Driver Assistance System) csomag megrendelése esetén már olyan tételek is szerepelnek a listán, mint vészfékrendszer, a sávtartó, a radaros sebességtartó, stb.  

A vadonatúj Hyundai Sonata generáció gyártása idén szeptemberben indul meg a koreai gyártó alabamai üzemében, így az autó piaci bevezetése valamikor 2019 utolsó negyedévében kezdődhet meg. A Hyundai helyi képviselete egyelőre nem közölte az új modell árait. 

Forrás: motor1.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését