Mianmarban nyitotta legújabb üzemét a Hyundai


A dél-koreai Hyundai Motor ázsiai terjeszkedési erőfeszítéseinek legújabb állomásaként összeszerelőüzemet nyitott a délkelet-ázsiai Mianmarban, ahol a vadonatúj Accent különböző változatait állítják elő.   

Az új összeszerelő üzemet a Hyundai Motor helyi képviseleteként az LVMC Holding építette, amely február elején megtartotta a Rangun város ipari negyedében létesült gyár ünnepélyes megnyitó ünnepségét. Az autókat CKD eljárás keretében gyártó összeszerelő üzem teljes egészében az LVMC Holding tulajdona, amely évente 10 ezer új autót képes előállítani. 

Az üzemben az 1.4 literes benzinmotorral szerelt kompakt Accent készül, amelyet még február során hivatalosan is bemutatnak az országban. Ezekre az autókra a gyár három éves, vagy százezer kilométeres garanciát is vállal. 

Az üzem ünnepélyes megnyitóján  Phyo Min Thein, Rangun város minisztere, Bang-sun Jeong, a Hyundai Motor Ázsia-Óceánia és Közel-Kelet térségének vezetője, Sei-young Oh, az LVMC Holding elnöke és Sang-hwa Lee, Dél-Korea mianmari nagykövete..Az LVMC Holdingot Oh 1997-ben alapította Laoszban, ahol ez a legnagyobb magánkézben lévő vállalatnak számít és nemcsak autók és motorkerékpárok gyártásával, de logisztikai és pénzügyi üzletágakban is tevékenykedik.  


Mianmarban az LVMC Holding 2013 óta igyekszik segíteni a Hyundai Motor termékeinek eladásait, akkor írtak alá megállapodást a koreai autóügyártóval és építettek egy hatalmas bemutatótermet Rangunban. A Laoszban működő vállalat emellett saját teherautó-márkát is alapított Daehan Motors néven, amivel mindössze három év alatt Laosz második legnagyobb ipari vállalatává vált. 

Az LVMC Holding Hyundai összeszerelő üzemének mianmari megépítése éppen a megfelelő időben történt, mert a térségben folyamatosan növekszik az igény a helyben gyártott járművek iránt és ezzel együtt változik a gazdasági környezet is. A mianmari kormányzat 2013-ban könnyített a törvényeken és megnyitotta piacát az autógyártók előtt. 

Az új autókra kivetett adók mértéke a környező országokhoz képest továbbra is magasak, ezért évente mintegy 100 ezer használt autó mellett mindössze 5 ezer új autó kelt el az országban. 2017-től azonban a helyi összeszerelést végző gyártók adókedvezményeket kapnak, amivel a kormányzat igyekszik az autógyártást elősegíteni.      

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését