Red Dot díjat nyert a Hyundai Palisade


A legutóbb megrendezett Red Dot Award díjátadón a Hyundai Motor nyolcszemélyes Palisade zászlóshajó terepjáró modelljének kiemelkedő formatervét kategóriagyőzelemmel jutalmazták.

Az évente odaítélt elismerés a globálisan benyújtott pályamunkák formatervei alapján a termékeket és kommunikációs eszközöket díjazza. A Red Dotnak a németországi Észak-Rajna Westfalen Design Centrum ad otthont, amely 1954 óta népszerűsíti az ipari és a kereskedelmi formaterveket. 

A Hyundai Motor legnagyobb prémium SUV-jaként a Palisade az „Autó és Motorbicikli Termékforma” kategóriában győzedelmeskedett, amit kifinomult és áttörő vizuális formájának elismeréseként kapott meg. A legmodernebb technológiájával és biztonsági felszereléseivel a Palisade modellt úgy tervezték, hogy kimagasló kényelmet és teret nyújtson utasainak, amivel minden út luxusélményt tud nyújtani.   


„Ez a díj a Hyundai világszerte dolgozó tehetséges tervezőinek fantasztikus együttműködésének elismerése” – mondta Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group vezető tervező alelnöke. „A Palisade a világszere működő különböző Hyundai Design központok interkontinentális együttműködésének eredményeként született meg, amely lehetővé tette, hogy az autót a különböző piacok igényeihez igazítsuk ahelyett, hogy ugyanazt a formanyelvet használnánk globális szinten.”   

A Palisade új generációs SUV-ként a Hyundai formatervezési irányzatát – az Érzéki Sportosság koncepcióját – hivatott megtestesíteni, amely az arányok, felépítés, stílus és technológia alapvető dizájnelemek harmonizálja és ezzel biztosítja az esztétikum és a teljesítmény közötti szinergiát. 


„A Palisade a Hyundai SUV termékpalettájának első olyan kulcsfontosságú terméke, amely az új Hyundai kinézetet mutatja be” – mondja Sang-yup Lee, a Hyundai Globális Design Centerének vezetője. „Akárcsak a kétoldalú pakli kártyák, a Palisade külső és belső terei éles kontrasztban állnak egymással, ám együtt tökéletesen harmonikusak. A függőleges külső kontúrok férfias, izmos légiességet sugároznak, miközben a vízszintes belső dekoráció egy kényelmes, ízléses érzetet keltenek.”

A Palisade a Hyundai legnagyobb hobbiterepjárója, amely hosszú tengelytávval és alapkivitelben 18 colos, de opcionálisan akár 20 colos felniken gurul. Kívülről a Palisade terjedelmes sziluettjével és krómbetéteivel erőteljes szilárdságot sugároz. Az első rész dominánsan krómozott hűtőmaszkjának közepén csillogó H márkajelzés, két oldalán pedig futurisztikus, függőlegesen kialakított LED fényszórók találhatóak.            


A tágas belső tér nyugodt, kényelmes hangulatot kelt akár nyolc utas számára – és ezzel ideálissá teszi családi kiruccanásokhoz is. Az autóban csúcsminőségű bőrhuzat mellett stílusos és fejlett kijelző-technológiát integráltak, amit a panoráma üvegezés és a nyolccolos érintőkijelzős multimédia, a kilenc légzsák és a 16 darabos pohártartó-készlet egészít ki.   

A „Kiváló dizájn és kreativitás keresése” mottója alatt a Red Dot Design Award évente díjazza a világ dizájnereinek, ügynökségeinek és vállalatainak iparágvezető munkáit és projektjeit. A több mint 20 nemzetközi szakértőből álló prominens zsűrijével az esemény világszerte az egyik legkiemelkedőbb dizájndíjának számít. 


Ezzel az elismeréssel a Hyundai Motor immár harmadik éve folyamatosan szerepel a Red Dot Design Award kiemelkedő díjazottjai között. A Red Dot díja mellett a Palisade nemrég megkapta Németország eminens iF Design 2019-es díját is az Automobil/Jármű kategóriában. A Hyundai díjnyertes formai előretörése a vállalat folyamatos innováció-keresési, formatervezési és mérnöki befektetéseinek eredménye. A legújabb eredményekre alapozva a Hyundai folytatja azon célkitűzését, hogy csúcsminőségű autókat készítsen, amelyek megfizethetőek és világszerte közkedveltek.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését