Akár összkerekes is lehet az új Hyundai Sonata


A Hyundai Motor a 2019-es New Yorki Autószalonon mutatja be a Sonata limuzin nyolcadik generációját, amely kifejezetten az amerikai piac számára akár összkerékhajtási rendszert is kaphat.

A Hyundai Motor alabamai üzeme várhatóan idén októberben kezdi meg a Sonata legújabb generációjának összeszerelését. Az április 17-én kezdődő New Yorki Autószalonon debütáló újdonságról már szinte mindent tudni lehet, ám most a gyártó koreai vezetése részéről érkeztek hírek az autó eddig titokban tartott összkerékhajtású változatáról. 

A Sonata szöuli sajtópremierjén a modell esetleges összkerékhajtású változatáról kérdezték az újságírók a vezetést, akik közül Young Kim Jae, a Hyundai terméktervezési részlegének igazgatója annyit árult el: „Igen, jelenleg vizsgáljuk egy ilyen változat szükségességét az Egyesült Államokban.”   


A 2020-as Hyundai Sonata gyári kódnéven N3 padlólemeze számos más jármű alapjául is szolgál, így többek között olyan crossover és hobbiterepjárók is megkapják ezt az alapot, mint pl. a Kona vagy a Tucson. Emiatt aztán biztosra vehető, hogy az N3 vázát úgy alakították ki, hogy az alkalmas legyen akár az összkerékhajtási rendszer kiszolgálására is.       

„A jövőben a hobbiterepjárók is erre a platformra épülnek” – mondja Kim. „Így természetes, hogy a platform képes erre.” Egy összkerékhajtású Sonatával a Hyundai erős ellenfelet tudna állítani a 2020-as Subaru Legacy-nak, vagy éppen a megújult Nissan Altimának, amely a típus fennállása óta szintén első alkalommal kínál összkerékhajtási opciót.   

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését