Már Brazíliában tesztelik a Hyundai HB20 új generációját


A Hyundai Motor brazil leányvállalata idén a gyár bővítése mellett egy új HB20 modellt mutat be, amelynek kompakt és limuzin változatát már a brazil utakon tesztelik. 

A Hyundai új HB20 modellje nem egy teljesen új generáció lesz, hanem sokkal inkább a meglévő modell jelentős modernizációjának tekinthető. A brazil piac második legnépszerűbb modelljeként az új HB20 bevezetésére 2019 második felében lehet számítani, ám az autó ötajtós és limuzin verziójának előszériás tesztpéldányai már Sao Paulóban futják utolsó köreiket.   


A Hyundai már egy kis előzetest is bemutatott a HB20 várható formavilágából, amikor tavaly novemberben, a Sao Paulói Autószalonon bemutatták a Saga EV tanulmányautót. Ennek alapján a HB20 új generációját az új, frissített Elantra modell ihlette, amit szintén bemutattak ezen a rendezvényen.  Mindkét autónál láthatóak a rokon vonások: háromszög alakú lámpatestek egyenes szélekkel , a hátsó rész pedig teljesen új megoldásokat kap. 


Most első alkalommal sikerült elcsípni az új HB20 új limuzin változatát, amely azonban az ötajtósnál jóval vaskosabb álcázást is viselt. Újdonság, hogy az új modell hátsó rendszámát a csomagtértetőről a lökhárítóra helyezték át. Oldalnézetből egyelőre nem látható érdemleges újdonság, de az álca alatt lehetnek új ívek és domborulatok. Így pl. akár az ablakok vonalvezetése és a hátsó oldalajtó íve isin is változtathattak a tervezők.   


Annak ellenére, hogy legnagyobb konkurense, a Chevrolet Onyx idén új generációt kap, a HB20 megőrzi eddigi padlólemezét és csupán stílusában, felszereltségében fog újat hozni. Egyelőre még a motorok terén nincs semmi új információ, ám a mostani 1.0 és 1.6-os motorok várhatóan továbbra is elérhetőek lesznek, amihez 6 fokozatú kézi vagy automata sebességváltó is elérhető lesz. 


A Hyundai azt is bejelentette, hogy 125 millió brazil reál értékben (kb. 9,1 mrd Ft) bővítik a HB20 és Creta modelleket gyártó piracicabai gyár termelési kapacitását. Ennek eredményeként az éves termelési kapacitás a mostani 180 ezerről 201 ezerre bővül, amire szükség is van, hiszen az üzem tavaly összesen több mint 193 ezer autót készített a helyi és közeli latin-amerikai piacok számára. 

Forrás: g1.globo.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését