Újra kettős Hyundai győzelem a Hungaroringen


A Hyundai Motorsport támogatásával induló BRC Racing Team a küzdelmes szombati nap után kettős győzelmet ünnepelhettek a Hungaroring zárófutamán, ahol a csapat összes versenyzője értékes pontokat tudott szerezni. 

A küzdelmekkel teli szombatot követően a BRC Hyundai N Squadra Corse versenyzője, Gabriele Tarquini újra kiváló teljesítményt nyújtva megnyerte a Race of Hungary harmadik versenyét. A tavalyi világkupa győztes pilóta ugyan a negyedik helyről indult, ám már az első kanyarokat követve sikerült az élre állnia. „Fantasztikus volt az autó lendülete, nagyon élveztem a versenyt” – mondta a pilóta.   


A hazai pályán versenyző Michelisz Norbi a nehezített körülmények alapján már az időmérőket követően utalt arra, hogy számára leginkább a pontszerzés lehet cél a Hungaroringen. Ennek megfelelően a szombati első versenyét még csak a tizedik helyen tudta zárni, vasárnapra viszont a Hyundai versenyautóin végzett apróbb változtatások hatására a korábbiaktól eltérően 8 ezredmásodperccel megnyerte az időmérőt. A második futamon a fordított rajtrácsról így tizedikként induló magyar pilóta ezért inkább óvta autóját a szemerkélő esőben. Így sem kerülhetett el azonban egy ütközést, ami után Norbi inkább kiállt a bokszba.


A főfutamon aztán a rajt nem sikerült a legjobban, az első kör végén már a Hondás Guerrieri is és Norbi csapattársa, Tarquini is megelőzte. Guerrieri néhány körrel később lecsúszott, amit Norbi és Tarquini is ki tudott használni, így az első két helyen folytathatták a versenyt. A biztonsági autó kétszer is szerephez jutott, amikor az argentin egy gumifalban végezte, majd Kevin Ceccon is a szalagkorlátnak hajtott. A BRC pilótái végül a safety car mögött vonatoztak be a célba. „Ezen a hétvégén a fordított rajtrácsos pozíciókban bíztam, de az legyen a legnagyobb bajom az életben, hogy a hazai szurkolók előtt dobogón tudtam végezni. Ez egy fantasztikus nap volt” – mondta Norbi.  


A BRC Hyundai N LUKOIL versenycsapat színeiben Augusto Farfus a hétvége mindhárom futamában a legjobb tízben tudott végezni. „Ez egy nagyon pozitív második hétvége volt. A szombat elég kemény volt számunkra, de az összes versenyen a top tízben tudtunk maradni. Ez egy hatalmas lépés Marrakesh után.” Csapattársa, Nicky Catsburg a szombati időmérőn kimaradt a top tízből, így mindkét versenyt a 13 helyről kezdte, de a változó körülményeket kihasználva feljebb jutva pontokat tudott gyűjteni. „Összességében elégedett vagyok az eredménnyel. A versenyek élvezetesek voltak és szereztem néhány pontot is” – nyilatkozta Catsburg.  


„Nagyon elégedettek vagyunk a Magyarországon elért eredményeinkkel” – foglalta össze a hétvégét Gabriele Rizzo, a BRC Racing csapatfőnöke. „Norbi hazai rajongói előtt elért pole pozíciója nagyon különleges. A körülmények kiszámíthatatlanná tették a versenyt, így a kettős győzelemmel nagyon elégedettek lehetünk. Augusto és Nicky pontokat gyűjtve hozták be autóikat a célba, amivel így az eddigi egyik legjobb hétvégénket zárhattuk.”   


Forrás: motorsport.hyundai.commichelisz.hu

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését