Ausztráliában is kapható lesz a Hyundai új miniterepjárója


A Hyundai ugyan elsősorban az amerikai és indiai piacokra szánja vadonatúj minicrossoverét, ám a vállalat helyi képviselete most azt is megerősítette, hogy az új modell még az idén Ausztráliában is kapható lesz.   

A Hyundai Motor egy Konánál is kisebb A kategóriás hobbiterepjárót kíván bemutatni az idei New Yorki Autószalonon, amely Venue néven debütál. Az állítólag 4 méternél is rövidebb kisautó kizárólag elsőkerék-meghajtással lesz elérhető, árban pedig mindenképpen a Kona alá pozícionálják majd a Hyundai kínálatában.   

Egyelőre nem sok biztosat lehet tudni az új mini crossoverről azon túl, hogy a gyári kódneve QX és a kereskedelmi elnevezése Venue lehet. A prototípusok teszteléséről megjelent kémfotók alapján az is kiderült, hogy a dobozorma kisautó stílusában a nagyobb Hyundai terepjárókat idézi kettéosztott lámpáival és hatalmas hatszögletű hűtőmaszkjával. 


Belépőkategóriás Hyundai SUV-ként a Venue a különböző piacokon különböző konkurensekkel találja szembe magát. Globális konkurensként lehetne említeni a Ford EcoSport modelljét, de az indiai változat emellett a Mahindra XUV300, a Tata Nexon és a Maruti Suzuki Vitara Breeza modellekkel kell megvívjon, Amerikában pedig a Nissan Kicks lehet igazi konkurense. Az autó valószínűleg ugyanarra a platformra épül, mint a Hyundai i20, ami a jövőben egy Kia miniterepjárónak is alapot adhat. 

A nemzetközi piacokon a Venue modellhez különböző motorokat kínálják majd, így többek között 1.2-es, 1.4-es szívó benzinmotorokról, 1.0 literes turbómotorról és 1.4-es és/vagy egy új 1.5-ös CRDi dízelmotorról is jelentek már meg hírek. Sőt, pletykaszinten még az is szárnyra kapott, hogy a Hyundai hamarosan ebből a modellből is készít egy tisztán elektromos verziót. A fejlett piacokon, így Amerikában várhatóan az egyliteres és akár duplakuplungos 7DCT váltóval szerelt T-GDI, illetve az elektromos változatot fogják árusítani. 


A Hyundai ausztrál képviselete most azt is megerősítette, hogy a Venue modell Ausztráliában is piacra kerül. „Igen valóban, a ’QX’ típus itt is elérhető lesz 2019 második felében” – mondta Tatiana Sucheri, a Hyundai Motor Company Australia PR felelőse. Miközben az autót a helyi és környező piacokra Indiában is készítik, Amerikába és Ausztráliába várhatóan jobban felszerelt koreai gyártású modellek érkeznek majd. 

Forrás: carsguide.com.au

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését