Kanadában is bemutatták a Hyundai új üzemanyagcellás autóját


Mostantól Kanadában is kapható a Hyundai vadonatúj Nexo üzemanyagcellás autója, amely az első és az egyelten vásárlók számára is elérhető hidrogénüzemű járműként debütált az észak-amerikai országban.

A Hyundai Nexo modellje hidrogénből nyeri üzemanyagát, amely teljesen fenntartható energiaforrásként nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a jármű működésének melléktermékeként csupán vízpárát bocsát ki, de működése közben a környező levegőt is tisztítja. Ez a technológia az akkumulátoros elektromos modellekkel szemben még téli körülmények között kiváló, akár 570 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz. A Nexo bevezetésével a Hyundai az egyetlen olyan autógyártó Kanadában, amely már a második generációs üzemanyagcellás technológiát kínálja – az első a Tucson Fuel Cell modell volt 2015-ben.    


A Hyundai Auto Canada vállalat együttműködik a vancouveri Modo autómegosztó szolgáltatóval, amely két Nexo modellt is ügyfelei rendelkezésére bocsátott. Az együttműködés révén még több kanadai tudja első kézből kipróbálni és megízlelni ezt a forradalmi technológiát. A Hyundai emellett a kiválasztott helyi kereskedésein keresztül elsőként fogja elérhetővé tenni üzemanyagcellás járművét privát ügyfelei számára. 

„A hidrogénüzemű járművek a létező legígéretesebb alternatív meghajtású járművek és nagyon fontos számunkra, hogy a Nexohoz hasonló zöld technológiákat elérhetővé tegyük a kanadaiak számára, biztosítva ezzel a fenntartható jövőt” – mondta Don Romano, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. „Nagy örömmel mutatjuk be a Nexot itt, Brit Kolumbiában, amely a fontos fenntarthatósági kezdeményezések vezető tartománya és amely összhangban van a tiszta mobilitás új eszközeinek bevezetési vízióinkkal.” 


„Nagy örömünkre szolgál, hogy mi lehetünk az első autómegosztók, akik ügyfeleik számára lehetőséget kínálhatnak arra, hogy saját maguk tapasztalják meg az üzemanyagcellás járműveket” – mondta Patrick Nangle, a Modo ügyvezetője. „A tisztább Brit Kolumbia támogatása összhangban van a modo társadalmi és környezetvédelmi törekvéseivel. Hálásak vagyunk a Hyundai Canada vállalatnak és a Kanadai Hidrogén és Üzemanyagcella Szövetségnek azért, hogy pénzügyi támogatásukkal mindezt lehetővé tették.”    

Miközben a hidrogén töltőállomás-hálózat még mindig a fejlesztés kezdeti szakaszában jár, Vancouverben már működik az ország egyetlen nyilvánosan használható töltőállomása. 

Forrás: canadianautoworld.ca

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését