Rejtélyes Velostert tesztel a Hyundai


A Hyundai németországi tesztközpontja közelében kapták lencsevégre a Veloster egy rejtélyes prototípusát, amely N szériás kiegészítőivel azt sejteti, a sportmárka továbbfejleszti modelljeinek kínálatát. 

A Nürburgring mellett elcsípett Hyundai Veloster N prototípus eltérő színezésű lökhárítókat visel ugyan, de a karosszériaelemek egyértelműen egy Veloster N modellre utalnak. Az azonos formai elemeket mindössze a könnyűfém felnik rajzolata töri meg, amelyek eltérnek a korábban bemutatott Veloster n modellen látottaktól.  

A fényképek mellett egy videó is készült az autóról, amelyen az látható, amint a prototípust egy zárt teherautóról legurítják. Itt hallani lehet a motort és ennek köszönhetően azt is érzékelni lehet, hogy amint az autó megmozdul, mintha az autóban egy duplakuplungos váltó dolgozna. 


A Hyundai konszern N szériás, kétliteres, turbófeltöltős benzinmotoros modelljeit eddig csupán hatfokozatú kézi sebességváltóval kínálták. Ez ugyan egy remek kapcsolási érzetű erőátviteli rendszer, ám sokan kritizálták a vállalatot eddig az automatikus sebességváltó hiánya miatt. 

Már korábban is jelentek meg kémfotók álcázott i30 N modellekről, amelyek alapján azt feltételezték, hogy a vállalat a hajtásrendszert továbbfejlesztve egy vadonatúj, nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltón dolgozik. Amennyiben ez valóban így van, abban az esetben elképzelhető, hogy a Hyundai akár már az idén bemutathatja új 8DCT váltóját az N modellekhez.


Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését