Újabb nevet védett le magának a Hyundai


A Hyundai Motor Új-Zélandon jegyeztette be a Pavise típusnevet, amit egy jövőben érkező új crossover modell viselhet majd. 

Miközben elég fura lehet, hogy a Hyundai Motor egy globálisan használni kívánt elnevezést Új-Zélandon jegyeztet be, ez egyáltalán nem példa nélküli az autóiparban. Nemrég a vették észre, hogy az angol Aston Martin levédette a Valen elnevezést, amit elsőként Libanonban nyújtott be, mielőtt Nagy-Britanniában is megtette ugyanezt. 

A Pavise valójában azon hosszúkás pajzsnak az elnevezése, amelyet a középkori katonák használtak. Maga a szó pedig állítólag az olaszországi Pavia városából származhat. És éppen a „pajzs” elnevezés utalhat arra, hogy a Hyundai ismét egy crossovernek szándékozik adni ezt a nevet. Talán egy különleges, kupéterepjáró lehet, vagy egy dobozos crossover? Vagy esetleg egy új önvezető koncepció, amely megvédi a bent ülőket?


Az már viszont biztos, hogy ezt a nevet nem a Hyundai új miniterepjárója fogja viselni, ami végül Venue néven jelenik meg a világpiacon. A Venue elnevezés nyilvánosságra kerülése előtt a Hyundai szintén levédette a Styx és a Leonis szavakat is, utóbbit azonban később töröltette, előbbinek sorsáról egyelőre nem lehet tudni.  

A 2019-es New Yorki Autószalonon debütáló Hyundai Venue az olyan apró crossoverek között verseng majd, mint a Ford EcoSport, vagy a Nissan Kicks.  

Forrás: autoguide.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését