Rekordszámú Hyundai crossover kelt el Amerikában


Iparági adatok szerint a Hyundai Motor és a Kia Motors hobbiterepjáróiból az első negyedév során kimagaslóan sok került értékesítésre az Egyesült Államokban, ahol jelenleg a crossoverek és a platós kisteherautók dominálnak. 

Idén január és március között a Hyundai Motor és a Kia Motors összesen 155 082 darab hobbiterepjárót értékesített az Egyesült Államokban, ami teljes eladásaik 8 százalékát teszik ki azóta, hogy legutóbb 2011-ben ez az arány 10 százalék volt a két vállalatnál. A hobbiterepjárók emellett a két vállalat teljes globális eladásaik 53,8 százalékát jelentik, amit elsősorban az olyan új modellek bevezetése okozza, mint a Hyundai Santa Fe, a Kona és a Kia Telluride. A crossoverek aránya a 2013-as 30,9 százalékról emelkedett a mostani szintre.   


Az amerikai autópiaci eladások az utóbbi években a gyenge gazdaság és a használtautó-piac erősödése következtében stagnálást mutatott. Ehhez még az is hozzájárult, hogy az amerikai vásárlók a korábbi limuzinok és kisautók helyett nagyobb hobbiterepjárókat és pickup teherautókat részesítenek előnyben. 


A Hyundai csoport crossovereinek eladási aránya 2013-ban még csak 30,9 százalék volt Amerikában, ám ez azóta folyamatosan emelkedik. A hobbiterepjárók aránya 2017-ben már 36,2 százalék volt, míg tavaly már 45,2 százalékon állt. A Hyundainál a SUV-ok eladási aránya  50,1 százalék volt az első negyedév során, amit a két húzómodell, a Tucson és a Santa Fe vezetett. Ezek értékesítési darabszámai 3,4, illetve 0,5 százalékkal emelkedtek a tavalyi első negyedévhez képest. 


Ha kizárólag a márciust nézzük meg, ekkor összesen 10 929 új Santa Fe és 11 976 darab Tucson modellt értékesítettek a kereskedők az Egyesült Államokban, amivel a két típus a teljes márciusi darabszám 36,5 százalékát adta. Mindezek hatására a Hyundai hobbiterepjáróinak eladási darabszámai teljes amerikai SUV eladásokhoz viszonyítva a 2013-as 2,6 százalékról 3,9 százalékra emelkedett. A vállalat arra számít, hogy a hobbiterepjárók értékesítési eredményei az új Palisade terepjáró második félévben történő bevezetésével tovább javulnak. 


Eközben a Kia Motors amerikai piaci részesedése 4,1 százalékra emelkedett az első negyedév során, tovább javítva ezzel a tavaly egész évben elért 4 százalékos eredményét. Ezt az emelkedést elsősorban az új Telluride nagyterepjáró bevezetésének köszönhetik, amelyből két hónap alatt máris 5 395 példány talált gazdára Amerikában.  

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését