Átadták a Hyundai első elektromos kisteherautóját


A Hyundai Motor képviselői Dél-Koreában átadták a tisztán elektromos meghajtású Porter II Electric kisteherautójának első példányát, amelyet új tulajdonosa zöldség-gyümölcsszállításra fog használni. 

A Hyundai Motor csupán néhány napja mutatta be a vállalat első tisztán elektromos meghajtású kisteherautóját, amelyet a több évtizede gyártott Porter modell alapjaira építettek. A Porter II Electric egy 185 lóerős villanymotorral van felszerelve, amelyet egy 58,8 kWh kapacitású akkumulátor lát el energiával. Ezzel a csomaggal a kisteherautó a szigorú koreai szabvány szerint 211 km-t tud megtenni egy feltöltéssel


Az új elektromos kisteherautó első példányát a 68 éves Nae-ok Park részére adták át a Szöulban található Garak piac területén. Az átadás helyszíne nem véletlen, hiszen Park úr már több mint tíz éve szállítja az általa termesztett zöldség-gyümölcs terményeit ide. Az átadási ceremónián a Hyundai Motor képviselőin kívül Dél-Korea miniszterelnöke, Nak-yeon Lee, valamint Young-woon Gong, az ország környezetvédelmi minisztere is megjelent, akik az autó mellett egy 1 millió von értékű töltési kupont is ajándékoztak a jármű új tulajdonosának.  

„A Porter II Electric volt a legjobb választás, hiszen különösen hosszabb távon kiváló gazdasági és biztonsági képességei vannak” – mondta Nae-ok Park, az első Hyundai elektromos kisteherautó új tulajdonosa. „Különösen elégedettek lehetünk, hiszen a Porter II Electric használatával a szállópor csökkentéséhez is hozzájárulhatunk.” 


Mivel a változó rakománnyal működtetett elektromos haszonjárművek képességei nagyban függnek a terhelés súlyától, ezért a Hyundai Motor olyan technológiával szerelte fel új modelljét, amely valós időben érzékeli a rakomány súlyát és annak figyelembevételével határozza meg a még megtehető távot. Emellett a Porter II Electric is megkapta azokat a kiegészítőket, amelyeket a csoport eddigi villanyautói is, így programozható a fűtés-hűtés, a töltés ideje, az akkufűtési rendszer pedig különösen télen tudja gyorsítani a töltéssel eltöltött időt. 

„A felhasználóbarát biztonsági, kényelmi és gazdasági felszerelésekkel ellátott Porter II Electric várhatóan rövid időn belül népszerűvé válik a kisteherautók piacán, hiszen ez az új generációs, környezetbarát elektromos haszonjármű a kisvállalkozások erős partnereként hozzájárulhat a szállópor elleni küzdelemhez is” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője, aki azt is hozzátette, a bevezetést követő 4 nap alatt máris 2 555 szerződést kötöttek az új modellre.  

Forrás: hmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését