Kínában már kapható az új Hyundai ix25


A Hyundai Motor bejelentette, hogy Kínában piacra dobta vadonatúj ix25 kisterepjáróját azzal a céllal, hogy a kínai vásárlóknak tervezett stratégiai modell újra fellendítheti az autógyártó eladásait a világ legnagyobb autópiacán.

A kizárólag a kínai vásárlókra szabott Hyundai ix25 kisterepjáró modellt 2014-ben mutatta be a Hyundai, amelynek második generációját az eredeti piacra kerülése után 5 évvel a 2019-es Sanghaji Autószalonon mutatták be a nagyközönségnek. A Beijing Hyundai Motor Csungkingben található gyártóüzemében 800 meghívott újságíró és partnercég jelenlétében megtartott bemutató után az új ix25 mostantól elérhető a kínai autószalonokban is.  


A 2020-as modellévre teljesen átszabott Hyundai ix25 jóval merészebb formavilágot kapott, mint a Hyundai akkori formai trendjébe illeszkedő elődje. A merészen kialakított hatalmas impozáns hűtőmaszk mellett a mostani Hyundai terepjáró-formanyelvbe illeszkedő osztott első lámpatestek különleges alakzatot formáznak, aminek háromtagú LED fényei egy „i” illetve „j” alakot is megformáznak. Oldalról hasonlít az autó leginkább elődjére, míg hátul ugyanolyan, európai szemnek talán kissé szokatlan három részre tagot lámpaegyüttest találunk.    


Miután a Hyundai egy átfogó vizsgálat során felmérte a kínai piacot és annak vásárlói igényeit, különös tekintettel a fiatalabb generációkra, a teljesen megújult Hyundai ix25 kisterepjáró fejlett kapcsolódási és vezetéstámogató rendszerekkel érkezett a piacra. Az új ix25 ennek nyomán digitális műszeregységet, 10,4 colos méretével hatalmas központi multimédiás érintőkijelzőt is kapott, amely a 360 fokos körkamerás rendszere mellett Bluetooth kapcsolatán keresztül képes az ajtózárak, a motor működtetésére, a digitális kulcs használatára és a személyes beállítások megjegyzésére és azok előhívására.   


A Beijing Hyundai együttműködik a pekingi székhelyű Baidu technológiai vállalattal, amelynek révén a két cég egészen új szintre emelte az ix25 kapcsolódási képességeit. A Baidu 3.0 fejlett kapcsolódási technológiáinak köszönhetően az új ix25 az autó és az otthon közötti kommunikációra is képes, vagyis az autó rendszerén keresztül a vezető az otthoni világítást és más háztartási eszközöket is elérhet.


Amíg a korábbi ix25 egy 1.6 literes motorral és 6 fokozatú hagyományos automatával volt elérhető, addig az új ix25 is csupán egyetlen, 1.5 literes benzinmotorral rendelhető. Az új modellhez viszont alapáron már egy fokozatmentes CVT automata sebességváltó is jár, amellyel a jármű fogyasztása a korábbiaknál 22 százalékkal kisebb, 5,3 liter/100 km-re csökkent. Az autó biztonsági rendszereihez olyan fejlett vezetéstámogató rendszerek kapcsolódnak, mint pl. az aktív sávkövető (LFA) rendszer, a fáradtságfigyelő (DAW) rendszer. Az autó vezetését különböző üzemmódok segítik, így homokos, sáros, havas útviszonyokhoz is jobban tud illeszkedni az autó hajtásrendszere. 


A kínai vásárlók mostantól felszereltségtől függően 105 800 és 136 800 jüan (kb. 4,6 és 5,9 mFt) között vásárolhatják meg az új Hyundai ix25 modellt, amely még így is 4 ezer jüannal olcsóbb, mint a kifutó korábbi generáció.  


Forrás: pulsenews.co.kr, news18.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését