Az új Hyundai Santa Cruz Amerikában fog készülni


A Hyundai Motor amerikai gyárában egy 410 millió dolláros bővítéssel, 1 200 közvetlen és közvetett munkahely megteremtése mellett készülnek a koreai vállalat első platós kisteherautójának szériagyártására.

Az eddigi pletykák és sejtelmes nyilatkozatok után a Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) hivatalosan is bejelentette, hogy a Santa Cruz kompakt pick-up modell összeszerelése 2021-ben indul a gyártó Santa Fe hobbiterepjárót, valamint a Sonata és Elantra limuzinokat amerikai üzemében, Montgomery városában. a Santa Cruz modellt elsőként a 2015-ös Detroiti Autószalonon mutatták be a nagyközönségnek.


A gyárban az új modell bevezetéséhez egy 410 millió dolláros bővítést hajtanak végre, amely magában foglalja a gyártókomplexum préselési, hegesztésének és alkatrész-feldolgozási területeinek bővítését is. A HMMA közvetlen foglalkoztatása 200 új munkahellyel bővül és a Hyundai gyárat ellátó helyi beszállítók, logisztikai vállalatok ehhez kapcsolódóan várhatóan további ezer embert foglalkoztatnak majd Montgomery-ben és a régióban.


„Azzal, hogy a Santa Cruz gyártását a HMMA üzemében kezdjük meg, a Hyundai Motor bizonyítja, bízik abban, hogy több mint háromezer munkatársunk készen áll egy minőségi crossover előállítására az Egyesült Államok piacán” – mondta Byungjin Jin, a Hyundai Motor Manufacturing Alabama elnök-vezérigazgatója.


A Hyundai új Santa Cruz modellje azokat szólítja meg, akik szeretik a kompakt crossoverek tradicionális tulajdonságait, de a hétköznapi sokoldalúsághoz szükségük van egy nyitott platóra is. A crossover egy teljesen új szegmenst hoz létre, amely sikeresen ötvözi a képességeket és hasznosságot, amivel egy új vásárlógeneráció kifejezetlen igényeit lesz képes kielégíteni.


„Alabama és a Hyundai nagyszerű kapcsolatot alakítottak ki az elmúlt évek során és különleges kapcsolatunkat bizonyítja, hogy ez a világszínvonalú autógyártó ismét bővíti tevékenységét Montgomery-ben" – mondta Ivey kormányzó. „A Hyundai új beruházása még több alabamai család számára kínál lehetőséget arra, hogy jobban éljenek, miközben erősítik az állam egyre növekvő autóiparát is."


A 2005 májusától autókat előállító Hyundai Motor Manufacturing Alabama a régió legnagyobb magántulajdonban lévő gyártóüzeme, ahol 2 900 teljes munkaidős és további 500 részmunkaidős alkalmazott dolgozik. A termelés 14 és fél éve alatt az üzem összesen 4,5 millió járművet gyártott az észak-amerikai piac számára. Az amerikai államok között Alabama már az ötödik legnagyobb autógyártó. Az államnak több mint 150 főbb autóipari beszállítója és 57 ezer autóipari munkahelye van.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését