A Hyundai Szöul belvárosában teszteli önvezető rendszerét


A Hyundai csoport és a Szöul városi önkormányzat nemrég megkötött szándéknyilatkozata szerint az autógyártó megkezdheti önvezető rendszerének tesztjeit a főváros Gangnam városrészében. 

A megállapodás értelmében a város azt tervezi, hogy a Hyundainak hozzáférést biztosít a közlekedési jelzőlámpák és más infrastruktúrák rendszeréhez, amelyek elengedhetetlenül fontosak az autonóm járművezetéshez, az autógyártó pedig decembertől hat ilyen önvezető járművet fog tesztelni Gangnam városrész 23 kijelölt útján. Az autók mindegyike üzemanyagcellás Nexo, amelyekből 2021-ig 15 darabot kívánnak forgalomba állítani.  


A város egy mobil kommunikációs hálózaton keresztül a nap 24 órájában 0,1 másodpercenként fog közlekedési adatokat és más információkat szolgáltatni. A Hyundai az információk és adatok birtokában így valós időben tudja továbbítani az önvezető jármű rendszere felé, így a teszt biztonságosan lebonyolítható lesz. Továbbá a város az adatokat és információkat olyan iskolákkal és vállalkozásokkal is megosztja, amelyek saját önvezető technológiájukat kívánják tesztelni, így segítve ezzel a jövő autóipari fejlesztéseit és együttműködési rendszereit.   

A város és az autógyártó célja, hogy egymással együttműködve  a világ legkifinomultabb belvárosi önvezető technológiáját dolgozzák ki 2021-ig. A két partner közös célja, hogy 2024-re kereskedelmi forgalmazásra érett önvezető technológiát fejlesszenek ki és ugyanekkorra önvezetésre képes autonóm autók gyártását is megkezdhessék. 


A köztes időszakban az autóipari csoport és az autonóm vezetési szoftvereket fejlesztő Aptiv vállalat 4 milliárd dolláros közös befektetéssel egy új közös vállalatot hoznak létre. A közös vállalat 2022-re egy olyan autonóm vezetési platformot kíván létrehozni, amelyet az autógyártók, robottaxi szolgáltatók használhatnak a jövőben.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését