Új motorgyárat épít a Hyundai Oroszországban


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Wia nemrég bejelentette, hogy egy körülbelül 180 millió dolláros beruházással új motorgyártó bázist kíván felépíteni az orosz Szentpétervár közelében.  

A Hyundai Wia új oroszországi motorgyára várhatóan 2022-ben kezdi meg működését, ahol az évente mintegy 240 ezer új erőforrás összeszerelésére lesz kapacitás. Az új üzemben kezdetben olyan 1.3-as és 1.6-os Alpha motorokat kívánnak előállítani, amelyeket a Hyundai és a Kia európai összeszerelésű modelljeibe fognak beépíteni. 

Az új létesítmény immár a hatodik lesz a Hyundai Wia globális gyártóüzemeinek sorában, amelyek közül három Dél-Koreában, egy Kínában és egy Mexikóban működik. A mostani beruházással együtt a vállalat által évente előállított benzines és dízelmotorjainak darabszáma meghaladja az egymilliót.  


„Ezzel a lépéssel képesek leszünk csökkenteni logisztikai és termelési költségeinket és így a helyben készíthetjük a motorokat” – mondta a vállalat szóvivője. „Emellett az is célunk, hogy oroszországi leányvállalatunkon keresztül bővítsük jelenlétünket az európai motorgyártó piacon.”

A szöuli tőzsdén is jegyzett Hyundai Wia vállalatban a Hyundai Motor 25,4 százalékos, míg a Kia Motors 13,4 százalékos tulajdonnal rendelkezik. A vállalat Dél-Korea egyik legnagyobb autóipari beszállítója, amely a kovácsoltvas és öntvény motorelemek, sebességváltók és futóműelemek széles választékával rendelkezik. A Hyundai Wia emellett szerszámgépeket és hadiipari felszereléseket is gyárt.  

Forrás: just-auto.comen.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését