Kínában is készülhet az új Hyundai Elantra


A Hyundai továbbra is küzd a vállalat zuhanó eladásaival Kínában, éppen ezért meglepő, hogy a vállalat a nemrég bezárt kínai gyáregységében szeretné gyártani új Elantra modelljét. 

A Hyundai Motor azt fontolgatja, hogy az Elantra új generációját a Beijing-Hyundai azon pekingi 1-es üzemében is gyártásba venné, amelyet a gyenge eladások következtében annak alacsony kihasználtsági szintje miatt idén leállítottak. Az Elantra viszont a Hyundai nemcsak globálisan legsikeresebb modellje, de Kínában is a legnépszerűbb. Egyelőre még kérdéses, hogy a tervezett új Elantra képes lehet-e a Hyundai eladásait újra fellendítenie Kínában.   


A Hyundai a jövő év második felében tervezi bemutatni új, immár hetedik generációs Elantra modelljét, amelynek gyári kódneve „CN”. A bemutatót követően az autó 2020 elején kerül a gyártósorokra Koreában, ám ahogyan korábban is, a vállalat várhatóan ezt az autót is be fogja mutatni Kínában azért, hogy felkeltse vele a kínai vásárlók érdeklődését.  

A koreai Hyundai Motor és a kínai BAIC Motor közös vállalataként létrejött Beijing-Hyundai Motor 2002-ben a Peking 1 gyártóüzemben kezdte meg a a Hyundai modelljeinek sorozatgyártását Kínában. Az értékesítési darabszámok ettől kezdve folyamatosan emelkedtek, ezért a Hyundai még további 4 gyárat állított fel, amelyek 2017 előtt már több mint egymillió új autót állítottak elő. 


A Dél-Koreába telepített amerikai rakétavédelmi rendszerek miatt Kínával szemben kialakult diplomáciai válság miatt azonban 2017-től fokozatosan csökkentek a vállalat eladási eredményei, 2017-ben 785 ezer, 2018-ban pedig 790 ezer új Hyundai fogyott Kínában. Ezért a Hyundai korábban úgy döntött, hogy leállítja 1-es számú pekingi üzemének termelését, mert a 300 ezer darabos éves kapacitású üzem kihasználtsága 50 százalék alá esett.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését