Első képen a Hyundai platósa


Miután a Hyundai is megerősítette, hogy saját pickup kisteherautójukat az amerikai Alabamában fogják gyártani, megjelent az első fénykép az új modell prototípusáról. 

Eddig mindössze egy olyan nyújtott tengelytávú, Tucson felépítménnyel tesztelt prototípus utalt a Hyundai platós kisteherautójára, amit a legutóbbi Hyundai Motor Group R&D fejlesztési kiállítása közben sikerült lefotózni. Az autón ugyan a „GX gyári kódnév volt látható, miközben más belső források szerint a Tucsonra épülő platós modell a crossover változatéval megegyező NX4 kódjellel rendelkezik, kiegészítve egy OB kóddal. Ez utóbbi modell amerikai Hyundai források szerint gyakorlatilag már készen áll.  

A Namyangban lévő Hyundai Globális Dizájnközpont vezetője szerint a szériagyártású platós autó formáját a korábban bemutatott Santa Cruz tanulmányhoz képest jelentősen frissítették. Ahogy Sang-yup Lee fogalmazott, az érkező pickup „sokkal jobban elkülönülő és karakteresebb lesz.” A készülő kisteherautó annyira titkos, hogy eddig szinte kizárólag a Hyundai zárt tesztpályáin, köztük a Kaliforniában lévő hatalmas tesztközpontban fejlesztették.     


Most azonban úgy látszik, ennek vége, a hivatalos bejelentést követően ugyanis megjelent az első részletfotó, amin egyértelműen egy Hyundai platós kisteherautó látszik. A fotón ugyan egy teljesen letakart, álcázott prototípus látható, ám a mélyre húzott első fényszórók, a hatalmas hűtőmaszk alapján nem lehet kérdés, a Hyundai a Santa Cruz modellel is követi a márka crossoverein bevezetett formavilágot. A duplakabinos változat C oszlopa pedig a 2015-ös tanulmány felfelé kanyarodó ablakívét idézi. 

A mostani információk szerint az új pickup egy 2.5 literes benzinmotorral, illetve ennek hibridváltozatával kerülhet forgalomba, a most lefotózott prototípushoz hasonlóan duplakabinos, négyajtós kivitelben. A sajtóanyagok szerint a Hyundai egy olyan „életstílus” pickupot szeretne piacra dobni, amit elsősorban a vásárlók új generációjának tekintett millenáris generáció számára készítenek.   


A Hyundai Motor és beszállítóik jelenleg az alabamai üzem gyártósorainak és beszállítói láncainak átszervezésén és kibővítésén dolgoznak. Ennek elsődleges célja, hogy jövőre beindítsák a Tucson új generációjának gyártását, majd ezt követően még 2020-ban megérkezhet a platós változat is. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését